Vaktsineerimise pooldajaid on üle poole

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet
Koroonavaktsineerimine. Foto: terviseamet

Vaktsineerimine on vabatahtlik ja sel ning tuleval aastal tasuta.

Sotsiaalministeeriumi seire järgi on 50–60 protsenti elanikke nõus end koroona vastu vaktsineerima. Novembrikuu seireandmed näitavad, et 59 protsenti soovib, 17 protsenti ei oska öelda – on kahe vahel. 24 protsenti ei soovi lasta end vaktsineerida, sest ei usalda koroonavaktsiini või on igasuguse vaktsineerimise vastased. Radikaalseid vaktsiinivastaseid on kolm-neli protsenti.

„Ei oska vaktsineerimise vastastele muud öelda, et mida rohkem kardetakse – kas haigust või vaktsiini. Mina kardan haigust rohkem,” ütles Läänemaa haigla endine peaarst Tõnis Siir.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
N41
3 aastat tagasi

Minult ei ole keegi küsinud, aga tõstan protsenti – plaanin vaktsineerida esimesel võimalusel.

Nojah
3 aastat tagasi
Reply to  N41

väga õige. Julge ülestunnistus, tubli olete! See paneb ka mind kohe ausalt üles tunnistama, et mina ei plaani vaktsineerida, vabatahtlikult küll mitte! Aga teile edu, olgu teil tugev tervis. Minu oma kahjuks ei kannata kõiki vaktsiine isegi. Inimesed on geneetiliselt erinevad ja ei maksa siin hukka mõista ja nagu mõni siin soovitab sunniravile saatmist!

elisa
3 aastat tagasi

Vaktsiinid tulevad ja kodus pole ikka 5G-d? (või on, ja ma ei tea ?)
Tahtsin proovida, kuidas mind vaktsiini ja 5G abil kontrollitakse. Kas ma ootan ? Olen pettunud natuke.
😉

Agu
3 aastat tagasi

Noh mure lahendatud siis ju. 60 prossa oligi vaja, siis pidi kõik korda saama, nii et paanika selleks korraks peaks möödas olema.

Propaganda
3 aastat tagasi

täies koos.

need
3 aastat tagasi

kes ei soovi endid vaktsineerida, peaksid ka koroonasse haigestumise puhul haiglakulud ise katma, haigekassa peaks nad oma nimekirjast kustutama, need inimesed on otsene tervise,- ja julgeolekurisk meie riigile.

ole terve
3 aastat tagasi
Reply to  need

Igaühel on õigus oma arvamusele. Ainult jama on see, et kuidas oma sugulased kõik ühe mütsi alla saada-hakkavad pärast abi paluma kui probleem tekib ning siis oled sina rahvavaenlase sugulaseks tembeldatud.

Marts
3 aastat tagasi
Reply to  need

Arvan, et vaktsineerida soovivad end kõik inimesed. Inimesed lihtsalt arvavad, et see uus vaktsiin võib mõjuda neile halvasti. Umbes poole aasta pärast kui on juba näha,et vaktsiin ei ole kellelegi halvasti mõjunud, vaktsineerivad end ka need inimesed, kes olid esialgu selle vastu.

N60
3 aastat tagasi
Reply to  Marts

Jääb veidi arusaamtuks, miks on vaja vaktsineerida, tõenäosus raskelt põdeda ja haiglasse sattuda on vaata et väiksem, kui Tallinn-Tartu maanteel liiklusõnnetusse sattuda. Enamuse on ju ainult tavalise nn külmetushaiguse nähud. Ja mMiks enne vaktsineerimist ei kontrollita antikehade olemasolu?

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  need

Iga vaktsin vähendab inimese elu umbes 10 aastat. Nõukogude ajal ei olnud valiku, nüüd aga on dermokratia – ise tead, usud või mitte, riskida või mitte, tasuta juust on on teada kus

Vänt Võll
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Mis 10 aastat ?Siis oleks ma ammu surnud – olen end igal aastal vaktsineerida lasknud ja lasen ka koroona vastu. Aga ära enam juurde võta !

ole terve
3 aastat tagasi
Reply to  Vänt Võll

väga hea vastus-tundub, et sind ei võta ussi- ega püssirohi.

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Vänt Võll

Siis oleks ma ammu surnud – olen end igal aastal vaktsineerida lasknud

Kus sa tead mis need vaktsiinid olid? Võib olla puhas vesi. Platseebo efekt – oled kuulnud?

Mõte
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Toetudes teie poolt tõestatud faktile, et 10 aastat lühem eluiga iga vaktsiiniga, siis saab selgeks ka see, et järjepidevalt on inimestele valetatud, et eluiga on tõusnud ja ka aktiivselt elatud aastaid on rohkem. Ehk et kõik need 90-aastased, 80-aastased ja isegi 70-aastased ja jutud vananevast elanikkonnast on paljas väljamõeldis, mida ma üleüldise ajuloputuse tõttu arvame teadvat olevat ja isegi võib-olla tunneme neid isiklikult.

Ain
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

Juba seda kirjapilti vaadates ei teki kahtlustki, et tegu on hariliku lamemaalasega. Lisaks on kahtlus, et fooliumist müts on pähe ununenud.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Hea Okkupant

:))))) jah ja kui veel suitsetad ka, siis se pidi ka iga suits 10 min elu vähendama, veel pane joomine otsa ja muu pask e. mürgitatud köögiviljad. Kui kokku arvutada, siis oleme kõik üle oma arvutusliku eluea elanud.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  need

Rumal üleskutse! Õnneks pole teiesugused ostustajate seas ja maailm püsib veel alles.

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  need

Kes ei soovi suitsetamisest, joomisest ja magusast loobuda peaksid oma haiglakulud ise katma. Täielikult nõustun!

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

täpselt ja ülesöömise tagajärjel kolesterooli ja muude vaeguste raviks ka peaksid ise kulud katma. Mõnele on koroona nii pähe hakanud, et ei adu enam reaalsust, vaid kirjutab imelikke loosungeid. Kui sellistele veel avalikustaks nakatunute nimed, siis poleks massihukkamised enam kaugel