Politsei kutsub pühade ajal märkama perevägivalda

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnavanem Indrek Tohter kutsus pühade eel perevägivalda märkama ja pereliikmetega telefoniteel kontakti hoidma.

Eesootavad pühad on kindlasti kõigile tavapärasest raskemad, nagu on olnud kogu mööduv aasta,” ütles Tohter. „Inimestel ei pruugi olla võimalik kohtuda lähedastega. Hoidke sellest hoolimata üksteisega kontakti, näiteks telefoni, Skype või mõne muu sotsiaalmeediavahendi kaudu.”

Politseiniku hinnangul suureneb pühade ajal vägivald koduseinte vahel, mil inimesed kipuvad tarbima rohkem alkoholi. „Märgates või kuuldes vägivallast, ärge jätke sellele reageerimata,” ütles Tohter.

Kuidas igaüks saab aidata:

  • Kuuldes näiteks kõrvalkorterist kisa, sõimu või appihüüdeid või nähes vägivalla kasutamist, helista hädaabinumbril 112.
  • Vägivallatseja võib rünnata ka kõrvalist isikut, seega ei pruugi olla mõistlik minna ise tüli lahendama.
  • Kui puutud ohvriga kokku, räägi temaga. Aita ohvril mõista, et tema ei ole vägivallatsemises süüdi.
  • Julgusta otsima abi ja pöörduma politseisse, ohvriabisse, naiste tugikeskusesse või arsti poole, et fikseerida füüsilise vägivalla tagajärjed.
  • Ära anna hinnanguid, aita leida kontakt ja abi!

Abi  ja nõu saab:

  • Hädaabinumbril 112
  • Lasteabi telefonil 116 111  telefon või veebliehe kaudu lasteabi.ee
  • Ohvriabi kriisitelefon 116 006
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vägivalla
3 aastat tagasi

olemus asub poodide alkoholi müügi osakondade lookas riiulitel, peremudeli väärastunud propageerimisel ja teleprogrammides esitatavate vägivallastseenide lõpmatus rohkuses meie ekraanidel, -ja nagu teada – eeskuju innustab

Jõulu Sokk
3 aastat tagasi

Ehk maakeeli- politsei kutsub üles naabrite peale igaks juhuks kaebama.Ning neid ei loksuta kasvõi seegi, et enamik Haapsalu jalgrattureid lendavad ilma tuledeta ringi nagu tondid.

Jüri
3 aastat tagasi
Reply to  Jõulu Sokk

Jalgrattur ohustab ainult ennast,perevägivald ohustab ohvrot ja kahjustab laste vaimset tervist. See , et rattur on rumal,sidata teda ei saa,aga perevägivalda pealt nägevad lapsed ei saa end ise kaitsta. Naabrite sekkumine aitaks kindlasti paljusid,sest vägivaldurit peatab ainult avalik häbi.

Jalgrattur
3 aastat tagasi
Reply to  Jüri

pole ju pimedas nähtav.

viloloog
3 aastat tagasi
Reply to  Jalgrattur

Mida ühist on perevägivallal ja “jalgrattur
pole ju pimedas nähtav”? Vihjeid ei saa!

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Jõulu Sokk

mis rattad? Kui sa oma segijoodud ajude pärast naist või lapsi peksad, siis ühiskond peab kuss olema või? On ikka arusaam mõnedel kaebamisest. Te võiksite end ise üles anda, kui teil selline vägivallale kaldumise probleem on, keegi vangi ei pane, aga väärt nõustamist saaksite küll!