Strandberg: kirikute lahtiolek vajab õiguskantsleri seisukohta

BNS

Foto: Urmas Lauri
Foto: Urmas Lauri

Tallinna Energiaagentuuri eksperdi Marek Strandbergi hinnangul vajab usutalituste jätkuv toimumine õiguskantsler Ülle Madise seisukohta.

“Mulle millegi pärast tundub, et usurahvas on veidi uljalt tõlgendamas meie põhiseadust usuvabaduse asjus,” kirjutab Strandberg sotsiaalmeedias ja tsiteerib ühtlasi konstitutsiooni: “Igaühel on vabadus nii üksinda kui ka koos teistega, avalikult või eraviisiliselt täita usutalitusi, kui see ei kahjusta avalikku korda, tervist ega kõlblust.”

“Ma ootaksin igatahes ka õiguskantsleri seisukohta ses osas, et kas tänastes oludes usutalitused tervist ohustavad või mitte,” märkis Strandberg.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks koroonapiirangud, mille järgi saavad kirikud ja teised usuliste talituste toimumiskohad jätkata igapäevast tööd, kui järgitakse 50-protsendise täituvuse nõuet, 2+2-reeglit ja maskikandmiskohustust ning kasutatakse desovahendeid.

Valitsus palub armulaual ning teiste sakramentide jagamisel järgida viiruse leviku ennetamiseks vajalikke meetmeid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
neil
3 aastat tagasi

seal kirikus kohe viiruse levitamiseks igasugu kellegi jäänused musitsemiseks kohustuslikud

Kodanik
3 aastat tagasi

Presidendil on jälle suu lukus. Miks ta koroona teemal sõna ei võta? Kui ekre kedagi jälle maha teeb, siis on küll esimeste seas virisemas.

Covid
3 aastat tagasi

Lastetrennid panete kinni aga ujulad ,jõusaalid jäävad lahti? Samuti on lahti kõrtsid ja kirikud? Kas keegi suudab mulle põhjendada miks lastetrennid on koroona kolded aga kõik muu mitte?MIs on see millele tuginetakse? Kui mina lähen ujulasse ja ka sinna sauna ,siis kuidas tagate ,et saunas oleks 2+2?

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Covid

k – järvel mitme ahela algusisik olnud lapsed, selle k – järve 70 haigega hooldekodu jama põhjustas ka laps , ema töötas hooldekodus ja tassis viiruse sinna. saunas on temperatuurid .. sel see viirus ehk ei levigi.

brunn
3 aastat tagasi

kirikud tuleks kinni panna ja kinni need võikski jääda.

viloloog
3 aastat tagasi

Strandberg peaks ravile minema!

tralla
3 aastat tagasi
Reply to  viloloog

Praegu pole tema saatmine ravile just kõige ajakohasem, sest oli ju öeldud, et voodikohtade arv on piiratud. Äkki paraneb.

Peter
3 aastat tagasi

Et siis õiguskantsler on ülemate ülim ja peab inisema.sellist vingujate riiki pole me kunagi tahtnud. Agz noh, olgu .. ega pea osalema selles pordumajas.

Kaido
3 aastat tagasi

Milleks ajada seda asja jälle nii suureks?
On ju kõik nõudmised kirjas. Ja vanurid ei käi kirikus pidutsemas, eks igaüks ise tunneb, kas tahab minna.

Paks
3 aastat tagasi

Kui kirikus ekskremente jagatakse siis tavaliselt antakse pealejooki ju kõigile ühest ämbrist?