Juhtkiri: ebaõiglased koroonapiirangud

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Valitsuse otsus koolid sulgeda mõjub kui meeleheitlik katse kontrollida kontrolli alt väljunud koroonaviirusega nakatumist. See otsus on ootamatu põhjusel, et koolid peaks niikuinii minema peatselt jõuluvaheajale. Veel teisipäeval rääkis sotsiaalminister Tanel Kiik, et koole sulgeda pole põhjust.

Peale Ida-Virumaa jäävad kaubanduskeskused, spordisaalid ja kõrtsid ning kirikud avatuks. Valitsuse tegevus jätab mulje sihitust rapsimisest, kus ühel päeval öeldakse üht ja teisel teist. Miks võib kõrtsis käia, aga koolis mitte? Kas põhjus on tõesti selles, et alkoholiaktsiis täidab riigikassat, aga koolis õppimine seda ei tee?

Alkohol ja usk on kaks vaala, millel Jüri Ratase teise valitsuse poliitika seisab. Paraku ei aita ei üks ega teine piiri panna koroonaviiruse levikule. Nii nagu seda ei tee ka talisuplus ega hanerasvaga määrimine. Mis on ikkagi see põhjus, et valitsus lubab kõrtsis õlut juua ja veekeskustes hullata ning laseb toimuda rahvarohketel jõululaatadel, aga koolis õppida mitte? Läänemaal on viirus mõnda väiksemasse kooli jõudnud, aga Haapsalu suurkoolid on haigusest puutumata. Kas Läänemaa lapsed on süüdi selles, et Tallinnas levib viirus? Läänemaa lapsed pole ära teeninud, et saavad karmide koroonapiirangutega ebaõiglaselt karistada.

Laste koduõppele saatmine tähendab suurt peavalu vanematele, sest lastele tuleb leida hoidja. Huvitegevus on keelatud, lastele jäävad vaid raamatud ja televiisor ning arvutimängud. Esialgu võib rõõm vabadest päevadest olla suur, aga ühel hetkel jõuab ka kõige ulakama rüblikuni teadmine, et lulli löödud päevade tõttu jäid teadmised napiks. Pole mingit kindlust, et jaanuaris on koroonaviirus nii palju taandunud, et koolid võib avada. Lapsed jäävad sunnitult kodudesse tõenäoliselt mitmeks kuuks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S.
3 aastat tagasi

Õiglased oleks neep piirangud siis olnud kui need oleks Sotside kehtestatud, eksole lgp. LE toimetus?

LKGB
3 aastat tagasi

Vasak-äärmuslane ei saa aru, et ka õpilased võivad viirust levitada… tegelikult muidugi mängib lolli, sest vaja on talle ebameeldivat parempoolset valitsust halvustada.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  LKGB

Parempoolne valitsus?

Mina
3 aastat tagasi

Mis te vingute,tahate Ida-Virumaad…

Kas tõesti
3 aastat tagasi

hoidja, koolilastele? Pole küll pidanud oma lastele hoidjat otsima, kooliealised ikka ise hakkama saanud.

Mnjah
3 aastat tagasi

Oss kisendab, et nädal on hiljaks jäädud. Ligi vingub, et piirangud on saatanast. Opositsioonis on miljoneid nägemusi, aga mitte ühtegi ideed viiruse paremaks tõkestamiseks. LE samuti piniseb hoolega kuivõrd peatoimetaja on peast sots. Palun konstruktiivsust ning reaalseid töötavaid plaane, mida saaks arutada. Vinguda oskab igaüks, kriisis tegutseda vähesed.

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

Aga kui koalitsioon ei usalda opositsiooni ja igasugu martinid ja jürid on targad nagu leeninid!

17aastat
3 aastat tagasi
Reply to  juss

riiki varastanud toiduahel pole oma rahvast siiani usaldanud

Juku
3 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

Nii suurt kriisi peab siiski juhtima valitsus. Tundub, et ei oska.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Juku

Sa vist ise ei oska