10

Juhtkiri: ebaõiglased koroonapiirangud

Lääne Elu

info@le.ee

Joonistanud Ott Vallik.
Joonistanud Ott Vallik.

Valitsuse otsus koolid sulgeda mõjub kui meeleheitlik katse kontrollida kontrolli alt väljunud koroonaviirusega nakatumist. See otsus on ootamatu põhjusel, et koolid peaks niikuinii minema peatselt jõuluvaheajale. Veel teisipäeval rääkis sotsiaalminister Tanel Kiik, et koole sulgeda pole põhjust.

Peale Ida-Virumaa jäävad kaubanduskeskused, spordisaalid ja kõrtsid ning kirikud avatuks. Valitsuse tegevus jätab mulje sihitust rapsimisest, kus ühel päeval öeldakse üht ja teisel teist. Miks võib kõrtsis käia, aga koolis mitte? Kas põhjus on tõesti selles, et alkoholiaktsiis täidab riigikassat, aga koolis õppimine seda ei tee?

Alkohol ja usk on kaks vaala, millel Jüri Ratase teise valitsuse poliitika seisab. Paraku ei aita ei üks ega teine piiri panna koroonaviiruse levikule. Nii nagu seda ei tee ka talisuplus ega hanerasvaga määrimine. Mis on ikkagi see põhjus, et valitsus lubab kõrtsis õlut juua ja veekeskustes hullata ning laseb toimuda rahvarohketel jõululaatadel, aga koolis õppida mitte? Läänemaal on viirus mõnda väiksemasse kooli jõudnud, aga Haapsalu suurkoolid on haigusest puutumata. Kas Läänemaa lapsed on süüdi selles, et Tallinnas levib viirus? Läänemaa lapsed pole ära teeninud, et saavad karmide koroonapiirangutega ebaõiglaselt karistada.

Laste koduõppele saatmine tähendab suurt peavalu vanematele, sest lastele tuleb leida hoidja. Huvitegevus on keelatud, lastele jäävad vaid raamatud ja televiisor ning arvutimängud. Esialgu võib rõõm vabadest päevadest olla suur, aga ühel hetkel jõuab ka kõige ulakama rüblikuni teadmine, et lulli löödud päevade tõttu jäid teadmised napiks. Pole mingit kindlust, et jaanuaris on koroonaviirus nii palju taandunud, et koolid võib avada. Lapsed jäävad sunnitult kodudesse tõenäoliselt mitmeks kuuks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
K.S.
K.S.

Õiglased oleks neep piirangud siis olnud kui need oleks Sotside kehtestatud, eksole lgp. LE toimetus?

LKGB
LKGB

Vasak-äärmuslane ei saa aru, et ka õpilased võivad viirust levitada… tegelikult muidugi mängib lolli, sest vaja on talle ebameeldivat parempoolset valitsust halvustada.

juss
juss

Parempoolne valitsus?

Mina
Mina

Mis te vingute,tahate Ida-Virumaad…

Kas tõesti
Kas tõesti

hoidja, koolilastele? Pole küll pidanud oma lastele hoidjat otsima, kooliealised ikka ise hakkama saanud.

Mnjah
Mnjah

Oss kisendab, et nädal on hiljaks jäädud. Ligi vingub, et piirangud on saatanast. Opositsioonis on miljoneid nägemusi, aga mitte ühtegi ideed viiruse paremaks tõkestamiseks. LE samuti piniseb hoolega kuivõrd peatoimetaja on peast sots. Palun konstruktiivsust ning reaalseid töötavaid plaane, mida saaks arutada. Vinguda oskab igaüks, kriisis tegutseda vähesed.

Juku
Juku

Nii suurt kriisi peab siiski juhtima valitsus. Tundub, et ei oska.

Hellat
Hellat

Sa vist ise ei oska

juss
juss

Aga kui koalitsioon ei usalda opositsiooni ja igasugu martinid ja jürid on targad nagu leeninid!

17aastat
17aastat

riiki varastanud toiduahel pole oma rahvast siiani usaldanud

wpDiscuz