Koolide sulgemine tuli nagu välk selgest taevast

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu algkooli direktor Malle Õiglas jäi Lääne Elu fotograa kaamerasilma ette hetkel, kui ta oli lugenud teadet koolide laussulgemise kohta. Arvo Tarmula

Haapsalu algkooli direktor Malle Õiglas jäi Lääne Elu fotograa kaamerasilma ette hetkel, kui ta oli lugenud teadet koolide laussulgemise kohta. Arvo Tarmula

Valitsuse otsus sulgeda 14. detsembrist kõik koolid tabas Läänemaa koolijuhte ootamatult.

Haapsalu algkooli direktor Malle Õiglas kuulis sulgemisest Lääne Elu fotograafilt, kes oli tulnud teda pildistama. „Astun mina klassist välja ja kuulen, et esmaspäevast on koolid kinni,” kirjeldas Õiglas. Hetk hiljem luges segaduses koolijuht teadet koolide laussulgemise kohta juba haridus- ja teadusministeeriumi Facebooki lehelt. Oligi tõsi!

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
IRW
3 aastat tagasi

Ja tallinn lasi kõrge kaarega sellele viletsuse köhatusele

ahsoo
3 aastat tagasi
Reply to  IRW

aa miks viletsuseks peate nüüdset valitsust? Kas on paremaid valitsusi olnud? Tõepoolest? Olete rikkaks saanud mõne muu valitsuse ajal või ja Eestil on palju paremini läinud? Ei ole ju! Inimeses ikka ise paljus kinni oma õnnes, mitte valitsuses.

Vahur Reede, saarlane
3 aastat tagasi
Reply to  IRW

Ei lasknud Tallinn midagi kõrge kaarega ja polnud see mingi kõhatus valitsuselt või viletsuselt.

Korralduses on ju selgesõnaliselt kirjas “Lasteaiad ja lastehoiud jäävad avatuks” ning Tallinn tegi koolist üheks nädalaks 1.-3. klassi lastele, kes ei saa sel ühel nädalal üksi kodus olla, lastehoiu. Kool on suletud, lastehoid mitte.

Jama muidugi, et koolidirektor saab asjast teada ajalehe fotograafi vahendusel aga siinkohas tuleb lihtsalt peeglisse vaadata – taevas on juba pikka aega äikest lubanud, mitte välk ei tulnud selgest taevast.

kodanik
3 aastat tagasi

LE minu meelest tsiteerib ja turgutab direktrissi, et see minestusse ei langeks. Ega vist keegi ei eeldagi, et iga pooletoobine kommentaator lugeda oskab no ja kui veidi oskabki, siis aru niikuinii ei saa.

Mnjah
3 aastat tagasi

…Nagu välk selgest taevast…tule eile meile, koroonaviirus leemendab juba kuid ning on kasvavas trendis ning nüüd siis LE kireb, et äkki. Kui loll saab olla loll? Ammu oli seda eeldada, küsimus oli et millal. Äkki suudaks kohalik kobruleht teha ülevaate, et mis mujal EL riikides toimub ja milliseid piiranguid rakendatakse. Eestis on võrreldest teiste riikidega ka hetkel suhteliselt vaba olla, ainult arusaamatult kaagutatakse.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

kõik räägivad sellest, aga keegi ei tea sellest midagi teema. Kuskil on, aga sinna minna ei tohi, keegi on, aga mina ega minu tuttavad ei tunne teda.

Appi ma minestan
3 aastat tagasi

Kolmapäeval öeldi, et esmaspäevast läheb kinni.

uskmatu-toomas
3 aastat tagasi

Lapsed saadetakse,vaheajale,kõrtside lahtiolekut piiratakse,igasugused inimeste rohked kultuuriüritused keelatakse jne.seega jäme inimõiguste rikkumine või … ? Siis hõiskab sots Ossinovski,et kõik on juba lootusetult kaks nädalat hiljaks jäänud!
Lugupeetud kodanikud olete te siis kõik korraga Ansipi seeni söönud või oma enese tarkusest lolliks läinud ?

kersti
3 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

Mida sa öelda tahad?….proovi uuesti!

natsivalitsus hirmutab inimesi
3 aastat tagasi

Malle on tõesti nii ehmunud, et peaks lonksu konjakit võtma!…….ja siis valitsuse kohtusse kaebama!

hmm
3 aastat tagasi

nädal enne suuremat vaheaega on paanikaks põhjust!?

Nördinud
3 aastat tagasi
Reply to  hmm

Jääb tõesti arusaamatuks miks selline otsus. Nädal enne vaheaega!!! Klasside jõuluõhtud jäävad ära, aga pubid, baarid on avatud. Kinod, teatrid, kontserdid toimuvad.
Ida-Virumaal pandi spaad kinni ja samas kõrval Lääne-Virumaal on spaad lahti. No kes takistab tulla Ida-Virumaalt mujale spaasse. Lapsed aga ei lähe ju mujale kooli. … Jabur

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Nördinud

Need jõuluõhtud peavadki ära jääma … et vähendada seda jõuluaegset liikumisintensiivsust. Kaudselt võtab see maha ka liiklust kaubanduses …
Meil oli aega viirus maha suruda, aga inimesed ei allu .. mida teha siis.
Nördinud peaks olema meditsiin kuna nemad peavad rabelema ning midagi selle voo ärahoidmiseks teha ei saa.

Nördinud
3 aastat tagasi
Reply to  jamps

Ma ei pidanudki silmas suuri jõulupidusi.
Et viirust ohjata peaks lõpetama kõiksugused rahva kogunemis üritused mitte sulgema kooli.

jamps
3 aastat tagasi
Reply to  Nördinud

spaa omanik räägib ka, et teda ei tohi sulgeda. samuti kinoomanik , rääkimata teatrist ja üleüldse on võimatu elada ilma meelelahutuseta. mõni aeg tagasi olid türgi ja egiptus samuti a ja o. peab saama … enne sügisest koolivaheaega räägiti … ärge minge välismaale … ja saimegi oma koroona vohamise. Synlabi laborid on ainsad, mis koroonat väldivad .. seal ei tohi ükski töötaja haigestuda ega kokku puutuda. Siiani on hakkama saanud…. miks muu seltskond ei saa.

hmm
3 aastat tagasi
Reply to  Nördinud

Nädal enne vaheaega pole mingi hirmus asi, et koolid suletakse. Lastel on hea meel hoopis kaldun arvama. Jõulupidu suva, järgmine aasta on jälle jõulud