Suurfirma juht helistas volikogu liikmed läbi

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eskiisi järgi tuleb Risti tuuleparki vähemalt 21 tuugenit, ülejäänute asukoht ei ole veel teada. Enefit Green

Eesti Energia teeb Risti tuulepargi nimel meeleheitlikke pingutusi, kuigi Lääne-Nigula vallajuhid on otsustanud arenduse seisma panna.

Eesti kõrgeima ja Eesti Energiale 150 miljonit maksma mineva tuulepargi saatus ripub juuksekarva otsas – tuugenite vastu on Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus ja volikogu esimees Neeme Suur. Lääne-Nigula vallavolikogu 25 liikmest suurem osa hääletab praeguse seisuga hirmkõrgete tuugenite vastu, tuulepargi vastased on nii opositsiooni kui ka koalitsiooni ridades. Risti tuuleparki keelava volikogu istungini on jäänud kaks nädalat ja Eesti Energia püüab päästa, mis päästa annab. Sel nädalal said vallavolikogu liikmed telefonikõne otse Enefit Greeni juhatuse esimehelt Aavo Kärmaselt endalt. Kärmas püüdis vallavolinikke veenda, et need tuulepargile lõplikult pidurit ei tõmbaks.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
3 aastat tagasi

See koer on ilmselt juba kärvanud ja elustamine pole enam võimalik.

hinga ja ela vabalt - letzte luft
3 aastat tagasi

Lõpetage kuritegelik projekt- elu võimaikkus lähemal kui 3,5km tuugenist võimatu, infraheli kahjud kuni 10km, hävitatakse täielikult Seljaküla piirkonnas olevad külad, osa Piirsalust, Ristist jt lähedalolevatest küladest. Uskumatu, et selline korruptsioonimaiguline lugu on võimalik, ärkage inimesed.

Rähn
3 aastat tagasi

Tundub,et vene aeg ja telefoniõigus hakkab tagasi tulema.Ometi on ju kohalikud tuulikute vastu.Ja põhiseadus ütleb,et kõrgema võimu kandja on rahvas. Enne peaks tegema Põhiseadusesse paranduse,et kõrgema võimu kandja on Eesti Energia ja siis otsustama.

Komm
3 aastat tagasi
Reply to  Rähn

Igor Gräzin propageeris omal ajal, et riik on kohalike omavalitsuste liit. Kas midagi on vahepeal muutunud?

Komm
3 aastat tagasi
Reply to  Komm

See komm tähendab muuseas seda, et riik ei tohiks sekkuda KOVide tegemistesse, kui see tegevus pole seadusevastane. Arukas riik ei suruks oma tegevusi peale enda omanduses olevate firmade soosimisega nagu siin. Teisiti ei ole võimalik mõista rahalisi pakkumisi elanikele riigifirmale soodsa tulemuse saavutamiseks. Kui see ei ole korruptsioon, siis mis see on?

alati
3 aastat tagasi

on ju odavam mõni ülemus ära osta, see vana tõde, nii,et näeme keda kullati

Huvitav
3 aastat tagasi

Aga miks ta elanikud läbi ei helistanud?

Tuutu
3 aastat tagasi
Reply to  Huvitav

Elanikud sai kirja postkasti.

Peter
3 aastat tagasi

Eeh, ta hatuke kauem miskine direktor olnud. Tegelikult osasid ta isegi tunneb.

Kas
3 aastat tagasi

Kust ta numbrid sai?

mida imet
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

Numbrid on avalikud ju. Sealt saigi.

Kas
3 aastat tagasi
Reply to  mida imet

Maksumuse numbrid

telefoni
3 aastat tagasi
Reply to  Kas

numbrid