16

Galerii: maski taha varjunud kartus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Müüriääre kohvikusse tulles on enamikel klientidest maskid kenasti ees. Teenindajatel samuti. Foto: Urmas Lauri

Teisipäevast on avalikes siseruumides maski kandmine kohustuslik, samuti rakendub avalikes siseruumides 2+2 reegel.

Haapsallased on maskikandmise kohustusega leppinud. Kuigi maske kohustati kandma vaid avalikes siseruumides ja ühistranspordis, ei võta paljud maski eest ka tänaval. Maskikandmist on linnakodanikud innukalt jälgimas. Vanem maski taha varjunud härrasmees, kes Lääne Elu toimetusse asju ajama tuli, torises õuetrepist alla ruttavat maskita ajakirjanikku märgates: „Kas see polegi avalik ruum!”

Uuemõisa Konsumis on välisuksel plakat, mis soovitab poodi tulles mask ette panna. Ja eile ennelõunal peeti sellest kenasti kinni. Sama seis oli Bauhofis ja Rannarootsi keskuses. Ka külastajaid oli poodides tavapärasest hulga vähem.

Pikemalt homses paberlehes.
Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Aaa
Aaa

Karneval?

K.S.
K.S.

Oleks meil rikka saksamaa trahvid, mis kõiguvad liidumaade kaupa 50-500 euri vahel , siis ma maski ei kannaks… Kuna meil siin 900 siis lihtsalt soovimatusest seda seakarja nuumata panen ka maski ette….

Covid
Covid

Koomikud jooksevad tänavatel maskides,vihma kallab ,mask nõretab veest. Tulge mõistusele!

jah
jah

ogarad on jah juba.

misasja
misasja

Ma ei mõista, miks tänaval maskid ees on? Tahate ohatisi huulele või? Ja mitu koroonahaiget vastu tuli. Ma arvan teadvat vastust…. suur null

Hellat
Hellat

Tegelikult sina pea oma suu kinni. Ajugeenius!

misasja
misasja

hmm, et siis pole õigust arvamusele?

Roona & Ko
Roona & Ko

Üks põhjus võib olla ka selles, et osa inimesi võtavad sõna-sõnalt nimetust “ühekordne” mask ning teist korda sama maski ette ei pane. Kokkuhoiust lähtuvalt tulebki kõik välised toimetused ühe jutiga ja maski eest võtmata korda ajada.

misasja
misasja

poest koju minnes? Ma jälitasin ühte maski ped.t

misasja
misasja

aga kandke pealegi terviseks, ega seda keelata saa. oot oot, tegelikult saab ju. Ennem koroona pandeemiat keelati näo katmine avalikus ruumis, nüüd on vastupidi üritatakse sundida nägu peitma. Jääb vaid soovida kiiremat viiruse seljatamist, muidu väikse küla inimesed hakkavad varsti tuleriidale inimesi vedama, üks tegelane siin juba ässitab vägivallale, nii et pole kaugel see aeg vist

Enriko
Enriko

Mõtisklesin sama küsimuse üle. Vastus on: vanemal inimesel on maski tülikas poeuksel ette panna ja ära võtta. Kui oled harjunud läbi kammima kaubamaja, Rimi ja Maksima, pole vahepeal mõtet maskiga jännata. Jätadki ette. Veel lihtsam on mask juba kodus ette panna ja ära kannatada, et sind imelikuks peetakse. Hiinas ja Jaapanis on tihe rahvamass ka linnatänavatel. Seal on õues maskiga käimisel praktiline põhjus.

Agu
Agu

Hiinas võibolla ongi imelikud 😀

Hellat
Hellat

Hiina on midagi muud, kui Ee
sti

Enriko
Enriko

Jah. Eesti linnades inimesed kõnniteedel reeglina üksteisele näkku ei hinga ega kuklasse ei köhi nagu Hiinas. Aga hiinlaste näitel võib tõdeda, et inimesed ei sure ära isegi siis, kui nad tänaval maskiga käivad, olgu mugavusest või hirmust.

suss
suss

Hiinlased hingavad kõrvadega.

ahsoo
ahsoo

no shit !

wpDiscuz