0

Ulrika Tülp võitis Eesti meistrivõistlustel pronksmedali

Ulrika Tülp treenib väravateta jalgpalliplatsil.
Ulrika Tülp.

Naiste jalgpalli Eesti 2020. aasta meistrivõistluste kõrgeimas, meistriliigas tegi sel hooajal kaasa kaks meie maakonna jalgpallurit.

Taeblas jalgpalluriteed alustanud Ulrika Tülp mängis tänavu Saku Sportingu naiskonnas. Mitmel eelmisel aastal Pärnu jalgpalliklubiga Eesti meistriks kroonitud jalgpallur võitis nüüd Saku naiskonnaga pronksmedali. Ta tegi hooaja jooksul Saku Sportingu eest kaasa 19 meistrivõistluste mängus. Ründaja positsioonil mängiv Tülp lõi hooaja jooksul üheksa väravat. Sellega oli ta oma klubi paremuselt teine väravakütt.

2020. aasta oli Tülpi jaoks Eesti meistrisarjas juba kümnes. Suurte kogemustega jalgpallur on aastate jooksul 17 korral esindanud ka Eesti rahvusnaiskonda. Debüüdi kodumaa eest tegi ta juba 19aastasena, 2010. aastal mängus Põhja-Iirimaa vastu. Tülp on löönud Eesti eest ka ühe värava – 8. veebruaril 2018 mängus Malta vastu.

Teine sel hooajal naiste kõrgeimas seltskonnas mänginud Läänemaa sportlane oli Haapsalus jalgpalliga alustanud Kelly-Ly Tomingas.

Tominga koduklubi on Pärnu JK Vaprus, mille koosseisus võitis ta Eesti meistrivõistlustel kõrge neljanda koha. Ta esindas oma debüüthooajal meistrisarjas praegust koduklubi kuues meistrisarja kohtumises. 18aastane Tomingas on JK Vapruse naiskonna üks nooremaid jalgpallureid.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz