3

Lihula poisid astuvad vapralt Premium liiga suunas

Reno Mark, Rocco Mõtt, Virgo Vallik. Foto: Karin Lipstuhl
Reno Mark, Rocco Mõtt, Virgo Vallik. Foto: Karin Lipstuhl

Eesti 2020. aasta jalgpalli meistrivõistluste hooaeg hakkab lähenema lõpule – lõppenud on esiliiga B tasandi mängud, kuid esiliigas ja Premium liigas on otsustavad voorud veel käimas.

Meeste esiliigas on käimas ülipingeline hooaja lõpp, kus lisavoorudega peab selguma tulevaks hooajaks Premium liigasse pääseja. Ka kolm Lihulas, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis alustanud jalgpallurit mängivad Premium liigasse pääsu taotlevates meeskondades. Pärnu JK Vapruse rivistuses on Rocco Mõtt, Reno Mark ja Virgo Vallik andmas oma tõhusat panust praegusele koduklubile.

Pärnu JK Vaprus ongi praegu 62 tabelipunktiga esiliiga liider. Neile hingab aga kuklasse Maardu linnameeskond, kellel seni on kogutud 60 silma.

Pärnu JK Vaprus on viimastes voorudes natuke komistanud. Kui ülemöödunud voorus tuli tunnistada koduväljakul Tallinna FC Flora U21 kindlat paremust, siis nüüd laupäeval saadi võõrsil raske viigipunkt FC Elva käest. Samal ajal tegi pärnakatele kingituse Maardu Linnameeskond, kes samuti kaotas tabelis neljandat kohta hoidvale FC Flora duublile. Mõlemal tiimil on mängida kaks mängu.

Esiliiga viimases voorus kohtutakse omavahel Maardus ja see peab ilmselt otsustama, kes pääseb Premium liigasse otse, kes aga peab mängima üleminekumänge Premium liiga eelviimasega. Praegu on lausa kolm varianti: esiliiga teise koha võimalikud vastased võivad olla nii Narva Trans, FC Kuressaare kui ka Tallinna JK Kalev. Just FC Kuressaare oli see, kes murdis eelmisel aastal JK Vapruse üleminekumängudel. 

Lõuna-Läänemaa kolmik on kogu hooaja jooksul andnud tõhusa panuse sellesse, et JK Vaprus hoiab praegu esiliiga liidripositsiooni. Rocco Mõtt on platsil käinud 26 esiliiga kohtumises. Kui hooja keskel tal mänguaega nappis, on see viimastes kohtumistes järjest kasvanud.

Reno Mark on pääsenud platsile 20 kohtumises ja lisaks löönud ka kaks väravat. Marki hooaja lõpp on kohustusliku ajateenistuse tõttu olnud teistsugune, kuid tänu linnalubadele on ta pääsenud klubi aitama.

Pärnu JK Vapruse põhimeeskonna üks kahest noorimast jalgpallurist, Virgo Vallik, elas üle keerulise vigastuse. Ta oli kaks kuud treeningutest ja mängudest eemal, kuid tuli siis tugevamana tagasi. Väga lühikese ajaga on ta skoorinud neljal korral ja hoiab sellega meeskonnas kuuendat positsiooni.

Kõik kolm lõunaläänlast paistavad silma suure töökuse, hea analüüsivõime ja intelligentse jalgpalli mängimisega.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Vedurijuht
Vedurijuht

Jälle pärnu uudised haapsalu lehes?

Meelis Malk
Meelis Malk

Ajalooline Läänemaa ju ikkagi ja selleks ta ka jääb. 😉

ebaaus
ebaaus

…ja Põlva uudistest mitte ridagi?

wpDiscuz