Ministeeriumi nõuded käivad Nõva koolile üle jõu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva kool. Malle-Liisa Raigla

Vaid kolmandik Nõva kooli õpetajaid vastab haridusministeeriumi nõuetele, logopeedi ja sotsiaalpedagoogi pole üldse. Malle-Liisa Raigla

Nõva kool ei suuda täita haridusministeeriumi nõuet palgata kvalifitseeritud õpetajad.

Nõva kooli direktor Peeter Kallas vahetas kooliaasta alguseks välja suurema osa õpetajaid, sest nad ei vastanud kvalifikatsioonile – puudus magistrikraad õpetatavas aines või õpetajakutse. Haridusministeeriumi nõuetele vastavaid töötajaid nende asemele aga ei leitud – pilt on isegi kehvem kui enne õpetajate väljavahetamist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
60 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti NSV sai läbi
3 aastat tagasi

Reps astus tagasi ja nüüd peaks ju raha jätkuma ka õpetajatele! Kantslerid ja nõunikud ja autojuhid olid üle kullatud Repsi ajal, kõik Repsi lähiring suples rahas. Nõuka-aeg sai Haridusministeeriumis loodetavasti läbi.

Kalle
3 aastat tagasi

Jumalat ei ole, sealt abi küll ei tule.
Tulevikus valige hoolega vallavalitsust.

Milleks
3 aastat tagasi

selline sihiteadlik hala. Köik ikka selles suunas, et kool tuleks sulgeda jn, jne. Ausalt öeldes on sellist destruktiivset lähenemist meie eesti elule ja inimeste kiusamist ikkagi väga ebameeldiv lugeda. Saab ainult veel Jumalat appi hüüda, et Növale (ja ka Eestisse) elu alles jääks.

Kokkuvõte
3 aastat tagasi
Reply to  Milleks

Siinsest ning valla lehes ilmunud halast: – Lõhmus, Kallas ja kõik Lääne-Nigula valla ametnikud hirmsasti muudkui arendavad elu Nõval – Kohalikud aina takistavad seda arendamist – Kui kohalikud ei takistaks, oleks kool juba kinni, hoone mõnele “ärimehele” ära kanditud ja küll siis oleks elu Nõval alles lill! – Seega on need tülikad kohalikud kõiges süüdi, et elu Nõval ei “arene” – Ja kooli probleemides on täna ikka veel süüdi endine direktor, kes rohkem kui 3 aasta eest vallandati, ebaseaduslikult hoolimata sellest, et eelmine järelevalve selle direktori ajal korras oli. Kohalike poolt paistavad asjad aga hoopis niimoodi: – kool 3 aasta… Loe rohkem »

Mari
3 aastat tagasi

Skandaalne provokaator Tarand vastab kvalifikatsiooni nõuetele. Ha,ha!

Pelsot
3 aastat tagasi
Reply to  Mari

Tarandil on vähemalt kõrgharidus olemas

hehh
3 aastat tagasi
Reply to  Pelsot

ega siis haridus veel inimest tee, olgu ta nii kõrge kui tahes. haritus loeb …

Jokk
3 aastat tagasi

Lõhmusel vesi ahjus, minister astus ka tagasi kes pidi koolitusloa ära võtma, et saaks koolimaja oma “ärimehele” jokkitada.

Ivo Karindi
3 aastat tagasi

Siinkohal peab kommenteerima, et Nõva Koolist vallandatute seas oli ka minu abikaasa Margit Karindi – Tallinna Ülikooli magistrikraadiga sotsiaalpedagoog, Cum Laude. Temale maksti seadusevastase vallandamise eest kompensatsiooni kokku 4 kuupalga ulatuses.
Nüüd aga loeme siit, et justnimelt sotsiaalpedagoogi on nii Nõva Koolis kui ka Lääne-Nigula vallas hädasti vaja!
Kuulge inimesed, te just vallandasite sotsiaalpedagoogi seadusevastaselt ja nüüd väidate, et ei ole mitme kuu jooksul inimest leidnud? Mis toimub? Kas seda saab nimetada valla juhtimiseks? Või on tegemist olukorraga, milles mingi umbmäärase “poliitilise valiku” nimel on kadunud igasugune inimsus koos kõige elementaarsema loogilise mõtlemisega?

Poliitiline otsus
3 aastat tagasi
Reply to  Ivo Karindi

Lääne-Nigula vallas on “poliitiline otsus” kõik, mis määrab, inimeste kvalifikatsioon, töökogemus, haridus jms. tühi-tähi ei loe mitte essugi..

enn
3 aastat tagasi

nagu juba mujal välja öeldud siis lapsed, elanikud jne. söögu muda. tule meile elama tõepoolest!

toetusavaldus
3 aastat tagasi
Reply to  Ivo Karindi

Võidelge Ivo! Niivõrd pahatahtlikule vallale ja vallavanemale tuleb koht kätte näidata! Ei saa olla, et vald lihtsalt tuleb ja lammutab jõuga ja veel ebaseaduslikult.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Ivo Karindi

Hakake ise siis valda juhtima!

enn
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

hea idee, aeg lõhmust umbusaldada!

Lihtne ju
3 aastat tagasi
Reply to  Ivo Karindi

Lääne-Nigula vallas ei palgata mitte kompetentseid inimesi vaid kuulekaid. Seal on suur vahe, pole mõtet viriseda.

Võimalik vaid Lääne-Nigulas
3 aastat tagasi
Reply to  Ivo Karindi

Hooaeg 3, osa 10. Ei ole siin midagi imestada, igapäeva tavapraktika.

Uus töökoht
3 aastat tagasi

Lääne-Nigula vallavalitsus võiks tööle võtta reputatsiooniriski analüütiku, et selliseid ämbreid vältida. Ainult et kui nad oma palkamise tavapraktikat järgivad (kuulekus, mitte kompetents), oleks see töökoht sisutühi, kuna kohustus oleks raporteerida, et risk=0.

nii on
3 aastat tagasi

õpetajaid pole varsti ka teistes Eestimaa linnades. Ametit ei väärtustata. Korralikku palka näeb ehk ainult haridusminisrtri nõunik …..

Naabrimees
3 aastat tagasi

Kulla Nõva rahvas.Ärge olge nii kriitlised. Õpetajad saatke kooli ja direktor dokumentide vormistamise kursustele. Saavad kõik nõuded täidetud.

Ei saa panna
3 aastat tagasi

Ja kinni nad selle kooli panevad,no ei aita ükski vägi.Kuna valla kunn ja tema jooksupoisid pole asjaga ise hakkama saanud siis nüüd kasutatakse Haridus ja Teadusministeeriumi.Pika punnitamise tulemusel lastakse kool nii põhja,et ministeerium võtab koolitusloa ära ja ongi asi tehtud.Kusjuures kunn ja muud asjapulgad puhtad poisid.

kuulja
3 aastat tagasi
Reply to  Ei saa panna

sinna väravasse nad ilmselt palli mängivadki. Kurb..

Volikogu liige
3 aastat tagasi

Lp. hr. vallavanem, see olukord tuleb kiiresti heastada! Valimised on tulekul, nii ei saa neile vastu minna!

Elli
3 aastat tagasi
Reply to  Volikogu liige

Ei saa see Lõhmus enam pukki! Lõpuks saab ka tema aeg otsa. Ta on korduvalt erinevate rehade otsa astunud.