Risti tuulepargi vastased andsid volikogule üle tuhat protestiallkirja

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Piirsalu külavanem Lea Lai luges Lääne-Nigula vallavolikogule ette pööördumise, et Risti tuulepargi arendamine tuleks peatada. Urmas Lauri

Piirsalu külavanem Lea Lai andis neljapäevasel istungil Lääne-Nigula vallavolikogule üle kohalike elanike pöördumise, et Risti tuulepargi arendamine lõpetataks.

Pöördumise toetuseks on Lai koos kümmekonna kaaslasega kogunud Piirsalu, Seljaküla, Kuke, Rehemäe ja Kuijõe külast, Ristilt ja Paliverest 1100 allkirja paberil ja petitsioon.ee keskkonnas. Paberil allkirjad anti üle 32 leheküljel.

Lai ütles volikogu ees, et Risti tuulepargi eriplaneering on algatatud kiirustades ja pimesi, arvestamata kohalike elanike tervist, heaolu ja mainet ohustavaid negatiivseid mõjusid.

„Me soovime neid mõjusid loodusele ja inimestele ennetada,” ütles Lai.

Lääne-Nigula vallavalitsus valmistab ette eelnõu, mis peataks Eesti kõrgeima kuni 30 tuugeniga tuulepargi arendamise Risti külje all. Vallavolikogu teeb otsuse destembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanekülam
3 aastat tagasi

Mitu korda igaüks allkirja andis? Seal ei elagi nii palju inimesi.

Edu
3 aastat tagasi

ja veelkord edu!

Nojah
3 aastat tagasi

Oi kahju, allkirju oleks saanud veel anda, ehk tuleb veel suurem lahing, siis peame küll kokku hoidma, aga ajalugu näitab, et rahaga saab õigeid kohti määrides, kõik tahtmised läbi suruda.

pealkiri
3 aastat tagasi

juba vale, nad on hoopis oma kodu hoidjad, me teame kui palju peresid tilade armee oma kodudest ära küüditas, Kiltsi lennuvälja alla jäänud maadelt, Piirsalust jne.