Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võitis FC Florat

Lõuna-Läänemaa JK U16 meeskond kohtumise järgsel koosolekul. Foto: Terje Lukats.

Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi võitis hooaja viimases kohtumises Tallinna FC Florat 3:1.

Eesti noorte jalgpalli 2020 aasta meistrivõistlused on käesoleval hooajal kulgenud väga erilist teed pidi – tavaliselt märtsis-aprillis algavad Eesti esivõistlused said sellel aastal avapaugu alles mai viimasel päeval.

Juba 22 aastat Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlustel mängiv Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi mängis sel aastal U16 (2005-2007 a sündinud) poistega III liigas.
Tänavune hooaeg oli maaklubile kõigi aegade keerulisem. Kevadel Lihulas plahvatud koroonakriis lükkas aga noorjalgpallurite hooaja alguse juuli lõppu, mis tähendas, et kõik meistrivõistluste mängud, nii kevad- kui ka sügisringi kohtumised tuli ära mängida lühikese ajaga.

Poistele osaks saanud suur mängukoormus tekitas palju mõtteainet. Kogu meeskond -treener, mängijad, lapsevanemad pidid hingama ühes rütmis, et pikk sügisperiood vastu pidada. Ennekõike tuli hoolitseda ja tegutseda noorsportlaste tervise eest, et pikk mängugraafik ei tooks kaasa vigastustelainet.

Noored sportlased said neile pandud kohustuste ja ootustega hiilgavalt hakkama ja kõige tähtsam poisid jäid terveks.

Klubi U16 meeskond mängis Eesti meistrivõistlustel tõusvas joones. Meistrivõistluste algus oli keeruline, sest teistel meeskondadel kevadringis mängud mängitud ja korralik mängukogemus all. Meie poisid aga liitusid tühjalt kohast ja pidid alustama iga mänguga üha uue kindluse kogumist.

Neli esimest kohtumist olid väga rasked. Suured kaotused tuli vastu võtta Tallinna FC Floralt, Raasiku FC Jokerilt, Paide Linnameeskonnalt ja Võru FC Helioselt.

Mida mäng edasi, seda paremaks poisid muutusid ja enesekindlus kasvas. Peale kuu Eesti meistrivõistlustel mängimist tehti omakorda viiemänguline väga hea mängude tsükkel.
Sinna mahtus väga napp 3:4 kaotus Tartu JK Tammekale, viigid Tallinna FC Flora ja Tallinna FC Ajaxiga, võidud 5:3 Tallinna FC Ajaxi ja 2:1 Raasiku FC Jokeri üle.

Kokku viis see meeskonna otsustavate 5.-7. kohamängudeni. Vastasteks seal Tallinna FC Ajax ja Tallinna FC Flora.

Kohe esimene kohamäng kodusel Lihula Gümnaasiumi staadionil näitasid poiste võimu.
Tallinna FC Ajax alistati kindlalt 6:0. Veelgi ilusam ja suurepärane punkt pandi aga hooajale Tallinnas, NIKE Arenal, kus kohtuti Tallinna FC Floraga.
Olukord oli lihtne, kaotus või viik tähendanuks meie poistele liigas kuuendat kohta, võit tõstnuks meeskonna aga viiendaks.

Mäng FC Floraga oli äärmiselt pingeline. Võimalusi oli mõlemal poolel. Esimese poolaja esimesel poolel oli kerge initsiatiiv linnapoistel, kes ka 16. minutil mängu juhtima läksid.
Mida mäng edasi, seda paremaks muutus ka noorte lõunaläänlaste mäng. Väravad Jass Jasper Jõgilt ja Geron Noorelt viisid meeskonna 2:1 eduga vaheajale. Eduseisu taga oli kogu meekonna paranenud esitus.

Teisel poolajal jätkus esimese poolaja stsenaarium. Lõunaläänalsed ei saanud kohe mängu käima, sellist mängu, mis oleks olnud ohtlik vastaste väravale. Seevastu oldi tublid kaitses. Lõpuks paranes aga ka rünnak. Taas oli Geron Noor, kes lõi värava ja tõi tabloole 3:1 seisu.

Sellise seisuga mäng ka lõppes ja meeskond olid kohamängudest võtnud maksimaalsed kaks võitu, mis tähendas U16 III Liiga viiendat kohta.

Kogu meeskond mängis hästi. Suurepärane oli meeskonnavaim hooaja vältel, just selline, milline peab keerulisel ajal meeskonnavaim olema.

Lõuna-Läänemaa JK U16 2020 hooajal: Ken-Indrek Klimpuš, Herman Reinmaa, Stefan-Lauri Mölder, Mihkel Sibul, Timmo Kaasik, Ats Kaasik, Paul Lomp, Kenneth Lomp, Robico Villers, Keiro Ristikivi, Joonas Vestli, Hugo Jan Rummel, Kevin Leemets, Kaarel Mänd, Charli Takk, Rauno Roosma, Taavi Tiidussalu, Kert-Kristjan Peet, Jass Jasper Jõgi, Geron Noor, Raikko Kanter, Jakob Leever. Treener Jaanus Getreu

Lõuna-Läänemaa JK

  • Treeningutega alustati Virtsu kooli juures 1994, esimeses trennis 10 poissi
  • Sajandivahetusel treenis Virtsus lapsi 110
  • Alates aastast 1999 mängib klubi Eesti noorte meistrivõistlustel
  • Klubis treeninud ca 2000 tüdrukut-poissi
  • Lapsed tulevad treeningutele Lõuna-Läänemaa piirkonna koolidest
  • Hetkel koole alles neli-Metsküla, Kõmsi, Virtsu, Lihula. Kunagi ka Tuudi, Kasari, Vatla.
  • 26 aasta jooksul lastel olnud üks treener, Jaanus Getreu
  • Praegu Lihula ja Kõmsi treeninggruppides kokku 96 jalgpallurit.
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments