Maanteele pudenenud tünnid põhjustasid raske liiklusõnnetuse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4
Taeblast Tallinna poole toimunud avarii tõttu oli liiklus häiritud. Foto Andrus Karnau

Pühapäeva õhtul kella 21.30 paiku oli Taebla lähedal autoõnnetus, kus inimesed viga ei saanud, kuid Haapsalust Tallinna poole viiv sõidurida oli liiklusele suletud.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Ivar Lälli sõnul on tegemist plekimõlkimisega, kus inimesed kannatada ei saanud.

Läll ütles, et esialgse info kohaselt olid manteel sõidukil koormast teele maha pudenenud tünnid. Pärast veoautot sõitnud maastur peatus, et maha pudenenud tünne kokku korjata ning peatunud autole sõitis eest otsa teine auto.

Kuna üks sõiduk jäi risti teele, oli üks sõidusuund liiklusele suletud kuni auto teelt teisaldati. Maastur paiskus kraavi. Tünne oli viis, päästjad nihutasid need kraavi. Autod lähevad maha kandmisele, sest said sedavõrd tõsiselt viga.

Fotod Andrus Karnau

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Metskapten
3 aastat tagasi

Põhjuseks ikka hooletu sõit hämaras ja tähelepanematus teel oleva liiklustakistuse hiline märkamine ning ei jõutud reageerida. Järgmisena peatund juhi ohutuled, ohu kolmnurk jne. ununesid. Igapäevane liikluskultuur olematu ja nn linnaliiklejad on harjunud 50-60 km/h linnas sõites piki vahe minimaalse hoidma, et jumala eest keegi vahele ei trügi ja sama vahe hoitakse linnas väljas maanteel 90 km/h sõites ja siis need paugud tulevad. Millal hakatakse liikluses kaasliiklejast hoolima, kurat küll? Kuhu kiire, kas kabelisse? Hämaras sõites kiirus maha kuna metsloomad liikvel ja teel on näha väike ulukite laipu, mis on põhjustatud ülemäärasest kiirusest kuna metsloom ei jõua reageerida 110-120 km/h sõitvale… Loe rohkem »

Juss
3 aastat tagasi

Ohukolmnurk.

K.S
3 aastat tagasi

Niiet raske liiklusõnnetus, mida politsei nimetab plekimõlkimiseks? Kas kannatada sai Sotsiaaldemokraadi auto???

Enriko
3 aastat tagasi

See liiklusõnnetus vajaks asjatundlikku kommentaari. Algus oli ju ilus – väike koormapudenemine, abivalmis maasturijuht, ja äkki ‘plõks!’ ning su auto (ja teine ka)läheb mahakandmisele. Kas seda saanuks kuidagi ära hoida? Poliitkorrektsest aruandest on vähe abi. Nüüd peab lugeja ise nuputama, kas maastur peatus pimedal maanteel kuidagi veidralt, nii et vastu tulnud auto sai talle otsa sõita (nt. vastassuunavööndis)? Oli üldse võimalik algsituatsiooni (takistused teel) kuidagi turvaliselt lahendada?

Sass S
3 aastat tagasi
Reply to  Enriko

Ohutuled !

Enriko
3 aastat tagasi
Reply to  Sass S

Ohutuled on elementaarne. Nende mittepõlemine võinuks artiklis ikka mainitud olla. Aga kuidas sattus maastur ühele joonele ‘eest otsa sõitnud’ autoga? Mina, nähes teel mahapudenenud koormat, peatuksin võimalikult paremal teeservas. Süütaksin ohutuled ja mõtleksin kiirelt, mida teha, sest Tallinn-Haapsalu maanteel käib katkematu liiklus ja kohe-kohe sõidab sulle (või teetakistusele) sajase lauluga sisse järjekordne kiirustaja. 5 tünni tekitavad ka paraja slaalomiraja. Ohutuled ei pruugi vastutulijale tünnide varjust väljagi paista ja ohukolmnurga paigaldamiseks (eriti ettepoole takistust) peab selle eelnevalt pagasnikust välja kaevama, töökorda seadma ja jooksuga mitmekümne meetri kaugusele viima. Targem oleks teise auto lähenedes lasta üles valgustusrakett. Või realistlikum – vilgutada närviliselt… Loe rohkem »

...
3 aastat tagasi

Kui kannatanuid polnud, siis ei ole küll õige panna pealkirja, et oli raske õnnetus.

Jaan
3 aastat tagasi
Reply to  ...

Ja nagu fotodelt näha tünnid ka kõik ilusasti terved.Mis need paar autot ikka nii väga….