3

ERR: Matsalu rahvuspargis paranevad haugide kudetingimused

Lääne Elu

info@le.ee

Matsalu rahvuspargis parandatakse haugide kudetingimusi. Foto: Juhan Hepner/ERR

Haugide jaoks olulisel kudealal Teorehe järve ääres Matsalu rahvuspargis käib keskkonnaameti tellimusel ehitus, mille lõppedes saab tulevikus kevadise suurvee taset järves kauem hoida ja vältida nii kalavastsete ja -maimude lõksujäämist ja hukkumist, teatas Aktuaalne Kaamera.

Enamiku aastast on Teorehe järv oma pisikeses sängis. Kevadise üleujutuse ajal laieneb see ümbritsevale luhale. Haugid lähevad sinna kudema, kuid lumevaese talve järel taandub vesi kiiresti, vana maakividest tamm ei suuda takistada selle äravoolamist ning kalavastsed ja -maimud jäävad suletud soppidesse lõksu. Et hoida kevadist veetaset kauem ja anda nii kaladele parem võimalus, rajatakse korralik tamm ning ehitatakse paisregulaator ja kalapääs.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Kaamera Tiit.
Kaamera Tiit.

Kalakülas maetakse auto rehve taga hoovis ja kanali vedi jookseb otse silma oija. Vald ei tee nägemagi.

Käkre
Käkre

Kohe näha mis poliitiliste jõudude kontrolli all on keskkonnaministeerium. Igasugune keskkonda sekkumine peab lõppema. Ükski liikumine ei tohi sekkuda keskkonna otsustusõigusesse.

Gägre
Gägre

Peksad segast, selgita sõnumit

wpDiscuz