ERR: Matsalu rahvuspargis paranevad haugide kudetingimused

Lääne Elu

info@le.ee

Matsalu rahvuspargis parandatakse haugide kudetingimusi. Foto: Juhan Hepner/ERR

Haugide jaoks olulisel kudealal Teorehe järve ääres Matsalu rahvuspargis käib keskkonnaameti tellimusel ehitus, mille lõppedes saab tulevikus kevadise suurvee taset järves kauem hoida ja vältida nii kalavastsete ja -maimude lõksujäämist ja hukkumist, teatas Aktuaalne Kaamera.

Enamiku aastast on Teorehe järv oma pisikeses sängis. Kevadise üleujutuse ajal laieneb see ümbritsevale luhale. Haugid lähevad sinna kudema, kuid lumevaese talve järel taandub vesi kiiresti, vana maakividest tamm ei suuda takistada selle äravoolamist ning kalavastsed ja -maimud jäävad suletud soppidesse lõksu. Et hoida kevadist veetaset kauem ja anda nii kaladele parem võimalus, rajatakse korralik tamm ning ehitatakse paisregulaator ja kalapääs.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaamera Tiit.
3 aastat tagasi

Kalakülas maetakse auto rehve taga hoovis ja kanali vedi jookseb otse silma oija. Vald ei tee nägemagi.

Käkre
3 aastat tagasi

Kohe näha mis poliitiliste jõudude kontrolli all on keskkonnaministeerium. Igasugune keskkonda sekkumine peab lõppema. Ükski liikumine ei tohi sekkuda keskkonna otsustusõigusesse.

Gägre
3 aastat tagasi
Reply to  Käkre

Peksad segast, selgita sõnumit