Palivere kooli lapsed olid sel nädalal koduõppel

Palivere kool. Foto Arvo Tarmula

Sel nädalal oli Palivere koolis iseseisva õppimise nädal, kus 4.–9. klassi õpilased õppisid kodus.

„Mõtlesime, et kevadel saadud kogemust ei saa niisama raisku lasta minna,” ütles Palivere kooli õppejuht Lehte Jõe.

Jõe sõnul on nädala eesmärgiks arendada laste õpioskusi: oskust oma tööd ise organiseerida, õppida iseseisvalt, lugeda tööjuhendeid ja vajadusel abi küsida. Need oskused vajavad Jõe sõnul veel arendamist.

Kool on otsustanud, et lapsed õpivad pärast koolivaheaega kodus igal neljandal nädalal. Juhtkond küsib pärast iga iseseisva töö nädalat nii õpilastelt kui ka õpetajatelt tagasisidet, et järgmine kord sujuks töö paremini. Samuti on õpilastel võimalik koolis iseseisvalt õppida. Esimesel nädalal oli seesuguseid õpilasi, kes käisid iseseisvalt koolis õppimas, kümme.

Palivere kooli 4.–9. klassis käib 52 õpilast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
eks
3 aastat tagasi

antud oludes on see õige otsus.Samas õppimise mõttes ei ole selles õppevormis midagi head, eriti põhikoolis ja algkoolis.Meil on sellega väga vähe kogemust, kooliti on see väga erinev, samuti on ka väga erinevad kodused tingimused, kus laps õpib.

Mati
3 aastat tagasi

Väga tark otsus. Ma ei saa aru, miks Haapsalus seda ei tehta. Nüüd aeti lisaks kombinaatkooli HPK õpilased kilukarpi kokku. Sealt head nahka ei tule.

Tublid!
3 aastat tagasi

Väga mõistlik, Haapsalu võiks eeskuju võtta. Üldse võiks nädala koolipäevadest üks päev koduõppe jaoks olla.