Ööpäevaga lisandus 47 positiivset testi

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Viimase ööpäeva jooksul analüüsitud 2 646 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmasest testist osutus positiivseks 47 testi tulemus.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusesse nakatumine tuvastati 20 inimesel. Ida-Virumaale laekus 13, Võrumaale neli, Viljandimaale kaks ning Raplamaale samuti kaks uut positiivset testitulemust. Tartumaale, Hiiumaale, Lääne-Virumaale ja Pärnumaale lisandus üks uus koroonaviiruse juhtum. Kahel positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht. Reeglina on sellisel juhul tegemist välismaalasega.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 38,38.

Harjumaa 20 uuest juhtumist seitse on seotud nakatumisega pereringis, kuuel juhul saadi viirus töökohal. Viiel juhul on nakatumise asjaolud täpsustamisel, ühel juhul pole nakatumise allikas teada.
Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on ligi 2000 inimest, kellest 255 on haigestunud. Kokku saab põhja regionaalosakonna tööpiirkonnas eristada viite kollet, millest suurimad on Läänemere gümnaasiumi ja Ida-Tallinna keskhaigla 30 haigestunuga kolded. ITK puhul on kolmekümnest haigestunust 19 haigla töötajad, Läänemere gümnaasiumis on haigestunud 22 õpilast ja 8 õpetajat. Päästeameti koldega on seotud seitse juhtumit, nakatumisega töökohal kuus ja pereringis samuti kuus juhtumit.

Ida-Virumaa uutest juhtumisest neli on seotud nakatumisega pereringis, kolm nakatumisega koolis ning kaks nakatumisega töökohal. Ühel juhul toodi viirus sisse Venemaa Föderatsioonist ning ühel juhul saadi haigus tuttavalt. Lääne-Virumaa juhtum on seotud nakatumisega pereringis.
Kokku on ida regiooni tööpiirkonnas seitse aktiivset kollet, millest Kohtla-Järve töökoha koldega on seotud seitse, esimese Sillamäe töökoha koldega 13 ja teise Sillamäe töökoha koldega 6 inimest. Tutvuskonna koldega on seotud 30, Tammiku põhikooli koldega 11 ning Kohtla-Järve sünnipäeva koldega viis inimest. Täna lisandis Ida-Virumaale ka teine pereliikmete ja tuttavate kolle, kuhu hetkel kuulub viis inimest (neist üks elab Tallinnas). Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 900 inimese, kellest on haigestunud 171.

Võrumaa üks juhtum on seotud nakatumisega pereringis ning üks nakatumisega töökohal. Ülejäänud terviseameti lõuna regionaalosakonna tänaste haigusjuhtumite asjaolud on selgitamisel. Lõuna regiooni tööpiirkonnas on tänahommikuse seisuga kolm kollet – 21 inimesega Võru sünnipäeva kolle, 11 inimesega matusekolle ja töökoha kolle (14 inimest). Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on koroonaviirusega seoses üle 300 inimese, kellest 47 on haigestunud.

Pärnumaa uus juhtum on seotud nakatumisega töökohal. Hiiumaa uus juhtum on seotud Ida-Tallinna keskhaigla koldega, inimene elab ja töötab reaalselt Tallinnas. Lääne regionaalosakonna jälgimisel on 14 positiivset ja 141 lähikontaktset.

26. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 31 inimest, juhitaval hingamisel pole ühtegi patsienti. Koju saadeti 5 inimest ning 1 patsient viidi üle mitte-Covid osakonda. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kuus.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 454 COVID-19 haigusjuhtumit 441 inimesega.

26. septembri seisuga on tervenenud 2 499 inimest. Neist 1 913 inimese (76,6%) haigusjuhtum on lõpetatud, 586 inimese puhul (23,4%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Eestis on kokku tehtud üle 202 000 esmase testi, nendest 3 165 ehk 1,56 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata www.terviseamet.ee/koroonakaart.

Terviseamet paneb südamele: Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada – sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Kindlasti võiksid üritustel osalejad oma telefoni paigaldada koroonaäpi HOIA, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments