Täna on Maal elamise päev

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koela talumuuseumis on ka tänavu Maale elamise päeval laat. Foto Urmas Lauri

Täna on üle Eesti Maal elamise päev, kus 18 omavalitsust üle Eesti kutsuvad inimesi külla, et tutvustada elu-olu maal.

Tutvumiseks on avatud koolid, lasteaiad, rahvamajad, spordi- ja kogukonnakeskused. Pakutakse programmi nii maale kolimisest mõtlevatele peredele kui ka kohalikele elanikele endile.

Läänemaal osaleb Maal elamise päeva ettevõtmistes ainult Lääne-Nigula vald ja sealgi otsustati koroonaviiruse leviku tõttu Oru piirkonnas selle päeva üritused ära jätta. Valla teistes piirkondades need siiski toimuvad.

Täna toimuvast saab täpsemat infot kohalikest külastuskeskustest: Taebla piirkonnas asub külastuskeskus vallamajas, Noarootsi piirkonnas kultuurimajas ja Palivere piirkonnas U-Stuudio klaasikoja ees.

Valla ettevõtetest on tegevust valmis tutvustama Fridholmi talu Noarootsis, U-Stuudio klaasikoda, Jansapuit, Nevi ja Maiu söögituba Paliveres, Cipax Taeblas ja Taebla söögipeatus.

Koela muuseumis peetakse kl 11-17 laata. Kohalikest seltsidest-klubidest tutvustavad end Palivere vabatahtlikud päästjad, Noarootsi käsitöökoda jt.

Maal elamise päev on üle-eestiline algatus, mille eesmärk on tõsta teadlikkust maal elamise eelistest ning tutvustada valdade poolt pakutavaid avalikke teenuseid.

Kogu info Maal elamise päeva kohta on koondatud temaatilisele kodulehele www.maalelamisepäev.ee. Valdades toimuva kohta saab teavet aadressilt www.maalelamisepäev.ee/programm. Avatud asutused leiab aadressilt www.maalelamisepäev.ee/kaart

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
põhiline
3 aastat tagasi

maal pole enam TÖÖD

Kummaline maailm
3 aastat tagasi
Reply to  põhiline

Maal on KAUGTÖÖ

juss
3 aastat tagasi
Reply to  põhiline

Maal on alati tööd, tegijaid on vähevõitu!

eelis
3 aastat tagasi

on see, et sul pole seal poodi , kooli, arsti, panka, posti, internetti, bussiühendust,korralikku teed, enam ka metsa, linnulaulu, metsloomi, ainult tiivikute müra

2. kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  eelis

Oled sa kunagi üldse maal käinud, et sellist udu ajad? 🙂

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Tõsi jutt juuu
Alevik pole maa..
RõudeMartnaTuksiDirhamiVariku Nõva Riguldi

Postimees
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Pürksi

2. kodanik
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Igas külas ei peagi kõiki asutusi olema, mis eespool ära nimetati. Haapsalus pole näiteks kutselist teatrit, kalakohvikut, kaubasadamat, koerte hotelli ning viburada, aga inimesed saavad kuidamoodi hakkama. 🙂

juss
3 aastat tagasi
Reply to  Postimees

Aga Palivere, Risti, Taebla!