Nõva puhkealal käis pea veerand miljonit külastajat

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Peraküla rand asub samuti Nõva puhkealal. Foto Urmas Lauri

Nõva puhkeala oli möödunud aastal RMK puhkealadest populaarsuselt kolmas ja sellele tehti aasta jooksul 221 100 külastust.

Kõige külastatavamad puhkealad olid mullu Peipsi põhjaranniku puhkeala (sh Oru park, kokku 294 900 külastust), Tallinna ümbruse puhkeala (sh Keila-Joa park, kokku 237 600 külastust).

„Rõõmustav on näha, et nii suur hulk inimesi eelistab välisreisi asemel Eestis puhata, mis on ka väga keskkonna- ja kliimasõbralik tegu. Inimeste suurt huvi kodumaises looduses rändamise vastu näitab ka see, et Loodusegakoos.ee kodulehte kasutas eelmisel aastal pea pool miljonit kasutajat tehes üle 5,1 miljoni lehevaatamise. Samuti leidis kiirelt oma kasutajaskonna jaanipäeva paiku valminud looduses liikuja mobiiliäpp, mida kasutas eelmisel aastal ligi 40 000 kasutajat, kes tegid kokku ligi miljon lehevaatamist,” lausus RMK külastuskorraldusosakonna juhataja Marge Rammo.

Kõige populaarsemad kaitsealad olid Lahemaa rahvuspark (228 200 külastust) ja Soomaa rahvuspark (99 100 külastust), kus külastatavus tõusis veelgi võrreldes üle-eelmise aastaga. Jätkuvalt kõrge külastatavuse säilitasid ka rahva seas armastatud Viru raba õpperada (48 200 külastust), Taevaskodade matkarada (59 400 külastust) ja Rannametsa-Tolkuse õpperada (36 400 külastust).

Külastuskorralduseks kulus RMK-l mullu kokku 6,5 miljonit eurot (2018. aastal 6,4 miljonit), mida kulus näiteks puhke- ja kaitsealade taristu korrashoiu tagamiseks, maastiku seisundi säilitamiseks, külastuse suunamiseks ning külastuskeskustes toimuvate loodusteadlikkust edendavate tegevuste korraldamiseks.

RMK 15 külastuskeskuses, Sagadi metsamuuseumis, Elistvere loomapargis ja kolmes loodusmajas korraldati 2019. aastal 1997 loodusteadlikkust edendavat programmi, milles osales kokku 49 417 huvilist. Mitmesugustel õppe-, matka- ja teabepäevadel osales aga ligi 300 000 huvilist.

RMK ehk Riigimetsa Majandamise Keskuse hoole all on ligi 30% kogu Eestimaast, seal asub 47% Eesti metsadest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ardo
4 aastat tagasi

RMK on tublit tööd teinud,isegi suviti seal puhanud.Puhkajateta oleks too Nõva ammu unustatud paik maakeral.Ilusad puhtad rannad ja hooldatud puhkealad,aga küla ise on jäänud nsvl aega.

Statistika
4 aastat tagasi

Statistika kipub valetama. Huvitav, mis põhimõttel need arvud kokku on pandud?

tänapäeval on
4 aastat tagasi
Reply to  Statistika

RMK’l loendurid paigaldatud, nii nagu maanteedelgi läbitavust mõõdetakse.