Galerii: kultuurimajas kõlas luuleklassika rokkmuusikana

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 28
Riho Sibul ja Jaak Sooäär esitasid muusikat kogu hingega. Malle-Liisa Raigla

Neljapäeva õhtul esines Haapsalu džässiklubis ansambel Juhan, kes tõi kultuurikeskuse rõdusaali sadakond inimest.

Ansambel Juhan, kuhu kuuluvad Jaak Sooäär, Riho Sibul, Henno Kelp ja Andrus Lillepea, esitab Juhan Liivi luulele kirjutatud lugusid. Kitarrist Jaak Sooäär avastas Liivi luule juba koolipäevil. See inspireeris teda ka muusikat looma. „Paljud Juhan Liivi luuletused on justkui eile kirjutatud ning sobivad tänast Eesti eluolu iseloomustama,“ on Sooäär varem öelnud.

Kontsert algas lauluga „Hulgus”. Enne selle esitamist ütles kitarrist Jaak Sooäär, et pärast laulu uurib publikult, kes on see hulgus, kellest lauldakse. Haapsalu publik teadis – eesti keel ja südametunnistus.

Enamik kontserdil esitatud lugusid olid pärit ansambli viimaselt plaadilt „Ma lillesideme võtaks”. Sekka ka vanemaid lugusid.

„Ma olen alati tahtnud jääda endaks ja raha olen ka tahtnud, aga nüüd sunnib Jaak Sooäär mind laulma: „Ei mina taha raha”,” juhatas Riho Sibul sisse ühe lauludest.

Poolteist tundi kestnud kontserdi lõpupoole tegi sooloesinemise trummar Andrus Lillepea, millele järgnes aplaus, mis ei tahtnud ega tahtnud lõppeda.

Enne viimast laulu kutsus Sooäär ka publikut tantsima, kuid keegi ei läinud. „Pärast enam ei saa,” hoiatas Sooäär.

Nagu trummisoolole, ei tahtnud ka pärast viimast lugu aplaus vaibuda ning ansambel esitas ka lisa loo. Kontserdilõpus sai publik ostetud plaatidele autogramme küsida.

Koosluse esimene heliplaat ilmus juba aastal 2013.

Malle-Liisa Raigla fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Margus Tokko
4 aastat tagasi

See kontsert oli Eesti Muusika tipp. Keeruline on midagi sõnadesse panna – tuleb ise kuulata !