Lihula kultuurimajas näeb eesti kirjandusklassikaga mängivat lavastust

Lääne Elu

info@le.ee

„Ükssarvikute farm” flirdib eesti kirjandusklassikaga. Foto. Allan Proosa
„Ükssarvikute farm” flirdib eesti kirjandusklassikaga. Foto. Allan Proosa
  1. märtsil etendub Lihula kultuurimajas Rakvere teatri lavastus „Ükssarvikute farm”.

Urmas Lennuki kirjutatud ja lavastatud „Ükssarvikute farmis” saavad kokku kaks lugu. Eluga ummikusse jooksnud kirjanik Heldur kohtab vanaema juurde kolides seal kolme tuntud naiskirjandustegelast – Tammsaare Tiinat, Mäeküla Marit ja Raja Teelet. Hakkajad naised ei ole rahul sellega, et nad on kirjanduslukku kinni jäänud ning sooviksid nüüd raamatukaante vahelt välja pääseda. Pealegi on neil endil hoopis selgem visioon sellest, milline peaks nende elusaatus olema. Ehk saab neid aidata kirjanik Heldur, et muuhulgas tuntud romaanidele uued lõpud kirjutada?

Urmas Lennuk oskab muhedalt ja väikese vindi peale keerates näidata, et klassika ei ole ei tolmune ega igav ning on asunud fantaasiarikkalt meile teada-tuntud tegelastega mängima. Lavastus pakub rohkelt inimlikku äratundmist ja näitab läbi mõnusa huumori seda, et teinekord on meil kõik see, millest unistada, tegelikult juba olemas. Mängivad Peeter Rästas, Helgi Annast, Liisa Aibel, Silja Miks ja Anneli Rahkema.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments