Noorte uus jalgpalli karikasari algas avaetapiga Kõmsil

Noored jalgpallilapsed peale autasustamist Kõmsi Rahvamajas kusue all. Ülle Türner

Lääneranna noored jalgpallilapsed panid neljapäeval 12.detsembril palli mängu uuel jalgpallivõistlusel. Kõmsil toimus Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldatud noorte karikavõistluste avaetapp.

Sisevõistluste karikasari on uus noorte jalgpallivõistlus, millest siinsed lapsed osa võtta saavad. Kokku toimub noortele kolm etappi. Nüüdne Kõmsil oli esimeseks võistluseks, jaanuari teises pooles saavad lapsed teisel etapil kokku Virtsus. Kolmas ja ühtlasi ka finaaletapp peeataks Vatla spordihoones veebruaris. Kokku võtab võistlusest osa kuus 1-5.klasside laste jalgpallivõistkonda. Iga võistkond saab vastavalt tulemustele etappidelt punkte. Kolme etapi järel on selge lõplik paremusjärjestus ja autasustamine.

Igal võistlusel mängivad võistkonnad erinevates alagruppides, erinevate vastastega, seega saavad kõik kõigiga ka juba alagrupifaasis kokku. Seega on lõplik paremusjärjestus väga õiglane ja iga võistlus algab nagu nullist peale.

Lisaks puuduvad kolmes spordisaalis jalgpalliväravad ja nende asemel on kasutusel lihtsad koonused.

Lõuna-Läänemaa noorte jalgpalli karikasari on jätk kunagi 1994 aastal Virtsus klubi loodud Lõuna-Läänemaa noorte jalgpallipäevale. See turniir kestis kokku 23 aastat ja võistlus toimus igal aastal kolm korda – kevadel ja sügisel õues, ning talvel sees. Turniirist võtsid osa kõik Lõuna-Läänemaa koolid, kuni väikeses piirkonnas paari aastase vahega kolm kooli suleti. Nii ei olnud enam võistlusel spordiga midagi ühist, sest võistkondi lihtsalt piisavalt ei olnud.

Nüüd aga toetudes meie piirkonna esimese kooliastme jalgpalli suurele populaarsusele, algatas klubi sama formaadiga võistluse sisetingimustes.

Lõuna-Läänemaa noorte karikasarjast võtab talvel 2019/2020 osa kuus võistkonda: Lihula gümnaasium I, Lihula gümnaasium II, Lihula gümnaasiumi tüdrukud, Kõmsi algkool I, Kõmsi algkool II ja Metsküla algkool.

Esimesel etapil Kõmsi rahvamajas astus väljakule üle 50 noore ja särasilmse jalgpallisõbra. Mängud alagruppides olid tulised – löödi palju väravaid, kaasaelamine väljaku kõrvalt nii vastasvõistkondade, kui kaasas olnud lapsevanemate poolt oli maruline.

Kõikidele võistkondadele jagus väravalöömiserõõmu ja mängud olid väga pingelised. Vastavalt kohale alagrupis mängis võistkonnad kohamänge.

Kohamängudes viiendale kohale tuli Lihula gümnaasiumi II võistkond, kes võitis Kõmsi algkooli I võistkonda  3:1.

Kolmanda koha kohtumine ja finaal aga lõppesid mõlemad viigiliselt. Seega igati võrdsed vastased. Võitjad selgitasid penaltiseeriad.

Pronksimängus said Lihula gümnaasiumi tüdrukud penaltiseerias tulemusega 4:3 jagu Lihula gümnaasiumi I võistkonnast.

Finaalis läks aga võitja selgitamiseks vaja koguni seitset penaltilööjat. Lõpuks suutsid tulemusega 7:6 võidu koju jätta Kõmsi algkooli II võistkond, kes säärasel moel Metsküla algkooli alistas. Seega võtsid maksimum kümme punkti teisele etapile kaasa Kõmsi algkooli II võistkonna jalgpallurid.

I koht Kõmsi algkooli II võistkond: Andri Jaanus, Kai Urb, Hendrik Jõgi, Raldi Vendel, Karl Kristian Nõmm, Helena Caroly Kukispuu, Markus Vinter, Kert Urb, Rasmus Rand.
II koht Metsküla algkool: Mia Ulm, Tormi Ulm, Kaur Alanurm, Vesse Alanurm, Elmo Linno, Simo Linno, Karl Robin Raud.
III koht Lihula gümnaasiumi tüdrukud: Helena Klimpuš, Kirsi Kunz, Meriel Vahula, Lisell Sarapuu, Radele Kanter, Lisandra Neeme
4. koht Lihula Gümnaasium I
5. koht Lihula gümnaasium II
6. koht Kõmsi algkool I

Teine noorte kariaksarja etapp toimub juba jaanuaris Virtsu Kooli spordihoones.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments