Lugejad eelistavad omamaist kirjandust

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa keskraamatukogu töötajad Hilje Liiv (vasakul) ja Taimi Hein ning loo autor üritavad uudiskirjandust uurides ära arvata, millest saab menuk. Arvo Tarmula

Läänemaa keskraamatukogu töötajad Hilje Liiv (vasakul) ja Taimi Hein ning loo autor üritavad uudiskirjandust uurides ära arvata, millest saab menuk. Arvo Tarmula

Läänemaa keskraamatukogu 2019. aasta loetuimate raamatute esikümme on eesti kirjanike päralt.

Tõlkekirjandusest mahub loetuimate raamatute esikümnesse vaid kaks ajaviite- ja üks kriminaalromaan – ennegi edetabelites figureerinud Jojo Moesi armastuslugu „Kui kõik kokku liita”, iiri ajakirjaniku Ann O’Loughlini meelelahutuslik debüütromaan „Ballisaali kohvik” ja menuka šoti autori M. C. Beatoni järjekordne kriminull „Agatha Raisin ja armastus, valed ning alkohol”.

Enim loetud romaan 2019. aastal on aga konkurentsitult Vahur Afanasjevi „Serafima ja Bogdan” – 560 lehekülge tõsist teksti. Viimase kümne aasta loetuim raamat on Andrus Kivirähki „Rehepapp” – seda on käinud laenamas üle 200 inimese.

Edetabelist väljas on seal aastaid võidutsenud ajaviitekirjanik Erik Tohvri. Lugejad pole Tohvrit vähem armastama hakanud, aga ühtegi uut romaani pole tänavu ilmunud ja vanad on fännidel juba läbi loetud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments