Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võitis Saaremaal pronksi

Lõuna-Läänemaa JK naiskond. Saaremaa meistrivõistluste 3. koht. Foto: Janet Peet

Laupäeval, 23.novembril toimus Saaremaal tõeline jalgpallinädalavahetus. Kuressaare kunstmuruväljakul selgus tulevaks hooajaks meeste premiumliigasse pääseja, välja selgitati ka Saaremaa 2019. aasta naiste jalgpallimeister.

Premiumliiga üleminekumängus suutis Pärnu JK Vaprus alistada kodumeeskonna FC Kuressaare 2:1. Esimese kohtumise Pärnus olid võitnud tulemusega 4:1 saarlased, nii et 2020. aastal pallib Eesti jalgpalli kõrgseltskonnas FC Kuressaare meeskond. Suvepealinna klubi eest tegid nii selles mängus kui ka kogu hooaja jooksul kaasa kolm Lõuna-Läänemaa JK kasvandikku: Reno Mark, Rocco Mõtt ja Virgo Vallik.

Pärast meeste mängu hakati miinuskraadidega sügispäeval selgitama Saaremaa naiste jalgpallimeistrit. Saare meistrivõistlustest võttis käesoleval aastal osa ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond. Korraldajatelt kutse saanud mandriklubi võttis selle hea meelega vastu. Saaremaa naiste meistrivõistlusteks kaasati naiskonda ka Pärnu JK Vaprus naiskonna mõned mängijad.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tüdrukute-naiste hiigelaeg on küll möödas, kuid võistlustel osaletakse ikkagi suure innuga. Naiskond koosneb enamjaolt naistest, kes klubis alustasid 2008. aastal. Juba aasta pärast võideti Eesti noorte meistrivõistlustel B-klassis pronksmedal ja saavutati ka poodiumikoht rahvusvahelisel jalgpalliturniiril Prantsusmaal.

Nüüd on samad tüdrukud ikka ja jälle klubi au kaitsmas, kuigi koos ei treenita enam ammu. Nii saadi ka löögijõuline naiskond kokku Saaremaa meistrivõistlusteks.

Kõik mängud olid tasavägised. Naiste jalgpallis on tulemas uusi võistkondi ja tervikpilt võib just selliste turniiride korraldamisega paraneda.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond võitis Saaremaa naiste meistrivõistlustel pronksi. Kaks ülimalt tasavägist kohtumist peeti jalgpalliklubi Saarepiiga ja käesoleval hooajal Eesti omavanuste meistriks tulnud FC Kuressaare U15 naiskonna vastu. Mõlemas kohtumises palju häid väravavõimalusi omanud lõunaläänlased pidid siiski minimaalse skooriga alla vanduma.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi naiskond mängis koosseisus Janet Peet, Sandra Pärnpuu, Anni Ratas, Janne-Ly Siimon, Karin Mänd, Maarja Virula, Jana Mäeväli, Kelly-Ly Tomingas ja Merle Viidebaum, treener Jaanus Getreu

Saaremaa meistrivõistlustega tegi Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ka ajalugu. Mitte ükski klubi Eestis ei ole ühel kalendriaastal osalenud kolme erineva maakonna jalgpalli meistrivõistlustel. Augustis võitis naiskond pronksi Läänemaa meistrivõistlustel, septembris tulid hõbedased autasud Pärnumaa naiste meistrivõistlustel, nüüd pronksmedalid Saaremaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Siiri
4 aastat tagasi

No 3 võistkonna hulgas pole keeruline kolme sekka tulla. See, et mängitakse on tore aga Getreu võiks natuke ennast kiitmata mõne kirjatüki ka valmis kribada.
Kahjuks on seda vist palju loota.