Sakslased avastasid Läänemaa

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Saksa automatkajad armastavad peatuda Haapsalus Vasikaholmil, kus saab ujumas käia ja päikeseloojangut nautida. Arvo Tarmula

Saksa automatkajad armastavad peatuda Haapsalus Vasikaholmil, kus saab ujumas käia ja päikeseloojangut nautida. Arvo Tarmula

Lõppenud suve turismistatistika näitab, et turiste ööbib Läänemaal varasemast rohkem ja pikemalt ning sakslased on Läänemaa avastanud.

Lõppenud kolmel suvekuul ööbis Läänemaal mullusest ligi 2200 turisti rohkem ja siin veedeti ka rohkem öid. Kui eelmisel suvel veetis turist Läänemaal keskmiselt 1,9 ööd, siis sel suvel veidi üle kahe öö – kokku tähendab see aga enam kui 8000 ööd mullusest rohkem.

SA Läänemaa turismijuht Annika Mändla möönis, et statistika ei näita kõigi Läänemaal ööbivate turistide arvu, sest statistikaametile peavad andmeid andma ainult suuremad majutuskohad:  „Kõrvale jäävad näiteks külaliskorterid ja ka need majutuskohad, kus on vähe voodikohti või mis on ainult suvel avatud.”

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments