Haapsalu uksetehas võtab tööle robotid

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu uksetehase juhataja Ago Soomre loodab, et tuleval aastal suudab ettevõte viiendiku võrra rohkem toota. Arvo Tarmula

Haapsalu uksetehase juhataja Ago Soomre loodab, et tuleval aastal suudab ettevõte viiendiku võrra rohkem toota. Arvo Tarmula

Samal ajal, kui Eestile kuulutatakse majanduse mõõdukat jahenemist ja ettevõtted teevad kriisiplaane, oodatakse Haapsalu uksetehases kannatamatult uue üle kolme miljoni euro maksva tootmishoone valmimist.

„Haapsalu uksetehase edu pant on alati olnud see, et suudame olla väga paindlikud ja reageerime muutustele majanduskeskkonnas kohe. Ennegi on kuuldud õudusjutte, et majandus lõppeb kohe ära. Igal ettevõtjal peab selleks puhuks plaan olema, ainult siis jääb ellu,“ rääkis Haapsalu uksetehase juht Ago Soomre.

Plaanid näevad ette, et järgmisel aastal peaks Haapsalu uksetehase tootmisvõimsus kuni 20 protsenti kasvama. Soomre on siiski arvestanud ka sellega, et mingi osa majanduslanguse ennustustest realiseerub, mis omakorda lükkab esialgsete plaanide täitmise veidi kaugemasse tulevikku. Saabuva majanduslanguse vari uksetehase uue tootmishoone kohal Soomret aga üleliia ei häiri.

„Me oleme iga kord ehitanud uue hoone täpselt samal ajal, kui on kohe-kohe majanduslangus tulemas. Keset langust olles oleme küll mõelnud, et oli seda nüüd vaja teha, ja iga kord, kui majandus jälle tõusma on hakanud, oleme taas aru saanud, et õigesti tegime,“ rääkis Soomre.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tolmu Ahv
4 aastat tagasi

Kas kõik robotid tulevad sama nägu, kui pildil ? 🐸

Kas
4 aastat tagasi

see töll istub ikka veel ka töövaidluse “komisjonis?” nn. robotite poolel.

Tiit
4 aastat tagasi

Olen terve elu seal nühkinud ja saan lubada endale Baierimaa pilli.

Valdo
4 aastat tagasi

Igati positiivne uudis. Väga soovin, et see ei jää ainukeseks projektiks Läänemaal. Me ainult räägime õppimise vajadusest, selle seadmega tuleb kohustus õppida. Õnneks robot ei suuda veel mõelda ja teeb seda, mida inimene ta tegema paneb. Robotite tulekuga tuleb meil õppida, mis minu silmis vaid positiivne. Edu ja päikest.

Robocop
4 aastat tagasi

Ega see roboti operaatori amet mingi meelakkumine pole. Iga nädal oled erinevatel kellaaegadel vahetustega tööl ja tervisele selline rütm pikemas perspektiivis hästi küll ei mõju.

Inimrobot
4 aastat tagasi

Vahetatakse odavama vastu välja

Tõe Monopol
4 aastat tagasi

Paindlikud on pigem olnud tehase töölised, kelle arvelt olete seal rikastunud! Ei mõistagi väga seda kiidulaulu kogukonna ees? Robotid võtavad teatavasti kohalikelt tööd ära, miks sa sellega siin kekutad? Ja väike juht ei peaks presidendiproua arutelu robotitest väga tõsiselt võtma, su kaasa võib seda lugeda! 🙂

aks
4 aastat tagasi

ega kui inimestele palka maksta ei suuda siis peab ju robotiseerima ja automatiseerima 🙂

just
4 aastat tagasi
Reply to  aks

parem robotid, kui odavad tšurkad kuskilt sisse toodud, kes vabal ajal naisi põlema süütavad.

Robot Ukrainast
4 aastat tagasi

Ootame kutseid tööle.