0

Lihula gümnaasium on Pärnumaa jalgpallis edukas

Lihula gümnaasiumi jalgpallurid tulid Pärnumaa võistlustel teiseks. Foto: erakogu
Lihula gümnaasiumi jalgpallurid tulid Pärnumaa võistlustel teiseks. Foto: erakogu

Lihula ja Virtsu koolide noored jalgpallurid panid õppeaasta esimesel spordivõistlusel palli mängu Kilingi-Nõmmel. Pärnumaa väikelinnas selgitati maakonna selle õppeaasta parimad koolid 6-7.klasside poiste jalgpallis.

Haldusreformi eelsel ajal oli Lihula gümnaasium kolmel viimasel õppeaastal konkurentsitult Läänemaa parim kool jalgpallis. Alates Läänemaa koolispordi liidu algusest 1992. aastal olid aga need kaks Lõuna-Läänemaa kooli toonud kokku 84 esikolmikukohta. Lihula 57 ja Virtsu 27. Võidukarikaid on nende koolide auhinnakapis kokku 33.

Eelmisel õppeaastal, esimest korda Pärnumaa koolidega võisteldes võttis Lihula gümnaasium sama positsiooni sisse ka Pärnumaal. Kodukoolile toodi kuldmedalid koguni kolmelt Pärnumaa koolide jalgpalliturniirilt.

Uue õppeaasta esimene turniir oli samuti väga edukas, noored Lihula kooli jalgpallipoisid pärjati sellel turniiril hõbemedalitega.

Pärnumaa 6-7.klasside meistrivõistlustest võttis osa üheksa kooli. Osavõtjad loositi kolme kolmeliikmelisse alagruppi.

Turniiri reglement oli karm – kes ihkas medalit, pidi oma alagrupi kindlasti võitma. Kolme alagrupi võitjad selgitasid hiljem medalijärjekorra, teise koha saanud mängisid 4-6 ja alagruppide kolmandad 7-9. kohale.

Oma alagrupi läbis täiseduga Lihula gümnaasium. Avamängus alistati Surju põhikool tulemusega 6:0 ja Sindi gümnaasium 2:1.

Virtsu koolil nii hästi ei läinud. Alla tuli vanduda Uulu põhikoolile ja Pärnjõe koolile.

Lihula gümnaasiumi jalgpallurite vastasteks medalimängudel olid Uulu põhikool ja Pärnu-Jaagupi gümnaasium. Esikolmiku koolide võistkonnad koosnesid eranditult jalgpalliklubide noortest. Kui Lihula poiste klubiks on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi, siis Uulu kooli jalgpallurid treenivad Pärnu JK Poseidoni ja Pärnu-Jaagupi poisid Pärnu jalgpalliklubi treenerite käe all. Samas olid kõikides koolides jalgpallurid, kelle igapäevane jalgpallitöö möödub klubides.

Lihula alistas esimeses medalimängus kindlalt 3:0 Pärnu-Jaagupi ja kuna Uulu tegi seda sama, kuid skooriga 5:0, oli olukord keeruline. Nimelt päeva viimases kohtumises Lihula ja Uulu vahel, piisas viimastele viigist, sest väravate vahe oli neil parem. Lihula gümnaasiumi poisid näitasid ilusat jalgpalli. Nad olid ründavam pool, kuid õnne ei olnud, küll tabati latti, posti ja löögid vuhisesid napilt väravast mööda. Lühikese mänguajaga kohtumises saigi aeg lihtsalt otsa ja nii tuli leppida viigi ja kokkuvõttes hõbemedalitega. Poiste nägudel oli küll kerge pettumus, kuid treeneri kiitus ja rahulolu pani lõpuks kõik noored spordipoisid naeratama. Teine koht on tubli saavutus.

Lihula gümnaasium: Kevin Leemets, Ken-Indrek Klimpuš, Keiro Ristikivi, Ats Kaasik, Timmo Kaasik, Raikko Kanter,Hugo Jan Rummel, Rasmus Neeme, Kenneth Lomp, Paul Lomp. Treener Jaanus Getreu

Lihula poistest lõi Keiro Ristikivi 5, Ken-Indrek Klimpuš 2, Paul Lomp 2, ning Raikko Kanter ja Ats Kaasik 1 värava.

Virtsu kooli poisid pidasid kaks tulist mängu kohtadele 7-9. Kilingi-Nõmme gümnaasiumilt tuli vastu võtta kaotus, kuid Surju põhikooliga tehti 2:2 viik. Lõpuks üheksas koht. Väravad lõid Joonas Vestli ja Jass-Jasper Jõgi. Veel kuulusid kooli esindusse Aleks Tüür, Rovar Kivisalu, Revo Kais, Romet Kirves, Rego Märk, Martin Abel. Õpetaja Eduard Brok.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz