Viru keskuses ärkavad ellu Laikmaa kunstiteosed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Viru keskus Tallinnas tähistab Eesti kunstimuuseumi 100. sünnipäeva meenutades Ants Laikmaad. Foto: Viru keskus

Eesti kunstimuuseumi 100. juubeli puhul on Viru keskus Tallinnas keskuse Laikmaa tänava poolses osas välja pandud Ants Laikmaa maastikumaalid ja keskuse esimesel korrusel avatakse näitus, kus on ellu äratatud Laikmaa portreemaalide tegelased.

Kunstniku loomingust valitud portreemaale aitasid taaslavastada ja ellu äratada muusikud Elina Born ja Stefan Airapetjan, näitlejad Mari-Liis Lill ja Kristel Aaslaid ning koomik Mattias Naan. Omapärase projekti tulemust näeb Viru keskuses alates homsest, 6. septembrist.
Kui projekti üks eesmärke on tähistada Eesti kunstimuuseumi 100. sünnipäeva, siis teine eesmärk on tuletada möödujatele meelde, et igapäevase trajektoorina läbitav Laikmaa tänav on saanud nime kunstnik Ants Laikmaa järgi.
Videot Laikmaa loomingu taaselustamisest näeb siit.
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments