Rosimannus tahab osta Lääne-Nigula vallas hooldekodu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Oru hooldekodu juurdeehituse skiis.
Oru hooldekodu juurdeehituse skiis.

Reformierakonna poliitikuile kuuluv ettevõte Südamekodud tahab osta Lääne-Nigula vallale kuuluvat hooldekodu.

Vastava ettepaneku tegi etepaneku kolmapäeval Lääne-Nigula vallavalitsusele. „Oleme huvitatud teie omavalitsusele kuuluva hooldekodu pidamise ostmisest eesmärgiga
parandada hooldusteenuse kvaliteeti ja investeerida hooldekodu laiendamisse, et suurendada kohtade arvu,” kirjutas Südamekodud juhatuse liige Martin Kukk.

Südamekodudel on neli hooldekodu – Türi vallas Käru Südamekodu (üle 100
koha), Seto vallas Värska Südamekodu (üle 50 koha), Lihulas Südamekodu (üle 50 koha) ning Saaremaa Südamekodu (üle 50 koha).

Südamekodude üks omanik on endine riigikogu liige Rain Rosimannus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valdo
4 aastat tagasi

Mina isiklikult olen näinud, nii Soome hooldekodusid (kus kohatasu 2800 kuus) kui Eesti vanadekodusid. Võin kinnitada, et Soome hooldekodudes on ka uriinilõhn.
Mida võib Soome hooldekodu eeliseks pidada, on vanuriteka tegelemine (vanuriga väljas käimine). Kogemus endal Lihula hooldekodu perega, kus personal väga sõbralik, puhas ja esmased vajadused inimesele tagatud. Arvan, et igal vanuril on mõni kinnisvara objekt, mida saaks müüa vanuri kulude katteks.
Olen seisukohal, et seadusega tuleks ära keelaat, kõrvalist tuge vajava inimese kodus hooldamise. Edu Teile.

kurb reaalsus
4 aastat tagasi

Ja mis meil Eestis odav on? Mitte miski enam ja aina kallimaks läheb. Kas siis hooldamine saaks odavamaks minna? Kindlasti mitte, tahame seda või mitte.

just
4 aastat tagasi

ka praegused hinnad on paljudele liiga kõrged.Saame pidevalt lehest lugeda,et jälle läks mõni vanur kodust uitama…Ei tea miks ? Äkki sellepärast,et istub üksi kodus kuna lähedastel pole võimalust talle väärikas koht vanadekodus võimaldada…

saabuv turist
4 aastat tagasi

Mediaanpalgasaajale peaks isegi jääma kommipoe raha näpuvahele, kui elu lõppu veeta De la Gardie lossis. Miks rahandusministeeriumis kogunenud kohalike omavalitsuste esindajad ei avalikusta kui palju kohalikus omavalitsuses elab nn. “palgavaeseid”?

Arvos
4 aastat tagasi

Kas mingit asjalikku nime ei ole võimalik leida, peab olema midagi imalat?

Metsamehele
4 aastat tagasi

ja mis kasu on luksuslikust vanadekodus,kui enamus inimesi ei saa endale seda lubada ?

Metsamees
4 aastat tagasi

Lääne-Nigula valla eelarve ei võimalda luua hooldekodudes inimväärseid tingimusi nagu on seda Lossi hooldekodus. Olen käinud kõigis nendes sh Räägu, Risti ja kõik nimetatud hooldekodud vajavad investeeringuid, et muuta nendes elamine ja hooldus vanavanemate elu õhtul inimväärseks. Kas olete nõus päevast-päeva elama umbses inimkeha vedeliku lõhnases ilma ventilatsioonita ruumis, kindlasti ei ole? Ka hooldekodu personalile on vaja luua inimväärsed töötingimused, nagu on seda Lossi hooldekodus? Mõelge enne müügi üle, kui olete vastu hooldekodude müügile eraomandisse ja uurige kuidas toimivad juba eraomandisse müüdud hooldekodud mujal? Kuidas leiab vald oma eelarvest vahendeid investeeringuteks ja mille arvelt, kas on see Linnamäe Kultuurisaali või… Loe rohkem »

Hahaa
4 aastat tagasi

See on lahe proovikivi ! Seda on juba ammu arutatud,aga volikogus ei leidnud toetust. Suurim müügi vastane on muuseas N.Suur. Müümise eestvedaja on muidugi Lõhmus. Kui nüüd siiski müüakse,siis hoidke silmad lahti- kes hakkab uue autoga sõitma .

.Mari
4 aastat tagasi

Ma juba ütlesin oma lapsele,et mind ei tohi viia vanadekoju.Mina Rosimannuse taskuid ei täida Ennem suren kuuse all.

kurb
4 aastat tagasi

kõik on meil riigis tehtud äriks ja rahaks.Liiga palju asju on erakätes.Riik peaks ikka ka peremees olema.Mis nüüd järgmisena-hinnatõus loomulikult.