See teater sai festivalil auhinna teatri taaselustamise eest

Kapteni rollis Meeli Piirikivi (paremal) sai kiita oma rolli eest. Arvo Tarmula

See teater sai nädalavahetusel Räpinas toimunud külateatrite festivalilt eripreemia järjepidevuse taastamise eest.

See teatri eestvedaja Roman Sultangirejev ütles, et žürii liikmed olid neid nähes õnnelikud. „Eks kõik matsid meid maha, aga me ei jäta jonni,” ütles Sultangirejev.

Külateatrite festivalil mängis See teater Andrus Kiviräha tükki „Uljas Neitsi”, mis rääkis endistest mereröövlitest. Lavastaja Krista Küti sõnul kiitsid žürii liikmed Toomas Lõhmuste ja Margus Mikomägi  Meeli Piirikivi rolli kaptenina.

Nii näitleja Eve Merima kui ka lavastaja sõnul on etendus neil ka paremini läinud kui festivalil. Merima põhjendas etenduse untsu minemist sellega, et alustasid sõitu Haapsalust Räpinasse kell kuus hommikul, veerand üks olid festivalipaigas kohal ja kell üks tuli lavale astuda. „Ei jõudnud ümberhäälestada,” ütles Merima.

„Meil oli tohutult kiire – valmistusaega ei olnud, kohe pidime tulistama,” ütles Kütt. „On parem olnud, aga ma ei saa millegi üle iriseda.”

Külateatrite festivalil esines 30 truppi 31 etendusega. Kütt vaatas neist ära 18 etendust, sest kolm etendust toimusid samal ajal. Küti sõnul oli etendusi seinast seina – oli tantsuetendusi, monotükke ja draamat. „Etenduste läbiv teema oli mehe ja naise vahelised suhted,” ütles Kütt.

Nii Sultangirejev kui ka Kütt ütlesid, et etendused olid festivalil kõrgel tasemel.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments