0

Müncheni kammerorkester esineb Haapsalus

Lääne Elu

info@le.ee

Müncheni kammerorkester L’Estro esineb Haapsalus. Foto: erakogu

17. augustil esineb Haapsalu Jaani kirikus Müncheni kammerorkester L’Estro.

Orkestri nimi tuleb 1711. aastal ilmunud Antonio Vivaldi L’Estro Armonico nimelisest kontsertkogumikust, millest sai üle Euroopa alguse vivaldiarmastus.

Orkester tähistab sel aastal oma kümnendat tegevusaastat ja pühendab oma juubelikava täielikult sellele Veneetsiast pärit suurmeistrile. Viva Vivaldi nimelises programmis on esikohal viiulikontserdid kogumikust  L’Estro Armonico. Lisaks neile kõlavad veel tšello- ja plokkflöödikontserdid.

Kammerorkester L’Estro on oma inspireeriva mängulaadiga nii Münchenis kui selle ümbruses publikut vaimustanud. Kontsertreisid on viinud orkestrit Kesk-Saksamaale ja Itaaliasse. L’Eestro liikmed rõõmustavad väga oma Eesti reisi üle ja loodavad ka siin oma publikut vivaldivaimustusega nakatada.

Kontserdid toimuvad laupäeval, 17. augustil kell 17 Haapsalu Jaani kirikus kavaga VIVA VIVALDI ning samal õhtul peale Valge Daami etendust (u. kell 23.30) toimub Haapsalu toomkirikus ühiskontsert koos kohaliku toomkooriga, kus esitatakse nii Vivaldi loomingut kui koos kooriga ka Saksa ja Eesti muusikat Lia Salumäe ja Sirje Kaasiku dirigeerimisel. Kontserdid on tasuta, kuid oodatud on annetused koguduse toetuseks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz