Ministeerium algatas toiduohutuse probleemide tõttu erakorralise auditi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay

 

Foto: Pixabay

Maaeluministeerium viib toiduohutusega seotud probleemide välja selgitamiseks ja puuduste kõrvaldamiseks läbi erakorralise auditi, ütles maaeluminister Mart Järvik. Samas kahtlustab ministeerium, et riigikontrolli toiduohutusauditis tehti arvutusvigu, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Järvik allkirjastas auditi algatamise käskkirja esmaspäeval ja rääkis riigikontrolli toiduohutuse auditit puudutaval pressikonverentsil, et auditi käigus vaadatakse terviklikult ja kriitiliselt üle kogu toiduohutusregulatsioon ja protseduurid, kaasa arvatud pädevuse ja vastutuse jaotus kuni konkreetsete ametiisikuteni.

“Olen kõigile allasutuste juhtidele andnud ülesande kanda 20. augustiks mulle ette iga ametiasutuse siseselt ette antud sammudest, et riigikontrolli aruandes toodud puudused kõrvaldada,” sõnas Järvik.

Auditit viib läbi põllumajandusministeeriumi auditiosakond.

10. juunil sai teatavaks, et kuigi Eestis süüakse väga palju taimset importtoitu, võtab veterinaar- ja toiduamet proove peamiselt kohalikust toidust, mis on märksa puhtam. Seetõttu ei peegelda analüüsid sisse söödavate taimemürkide tegelikku kogust.

Riigikontrolli hinnangul võib tarbijatele esitatava info pinnalt tekkida ekslik arusaam, et kõiki taimekaitsevahendite toimeaineid analüüsitakse kõikides võetud proovides. Tegelikult uuritakse aga ühe konkreetse toimeaine sisaldust ainult osas proovides, kuid avalikkusele jääb mulje, et see aine puudus kogu analüüsitud toidus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments