Täna tunnustati Toiduainetööstuse aastakonverentsil Eesti parima toiduaine konkursi piirkondlike väike-ettevõtjate parimaid tooteid.
Lääne-Eestist osales konkursil enim toidutootjaid – tiitli pärast võistles 25 Läänemaa toodet, kokku oli võistlusel 62 toodet.
Lääne-Eesti parim toit on Saaremaa väikeettevõtja Saaregurmee BabyCool sügavkülmutatud pirnipüree kuubikud ning parim jook Saaremaa ettevõtte Lahhentagge toonik Lahjentagge Kuusk ja Kardemon. Sügavkülmutatud pirnipüree valiti ühtlasi ka rahva lemmikuks.
Lõuna-Eesti väike-ettevõtjate kategooria võidu pälvis Andre Juustufarmi Andre Prima Old juust. Põhja-Eesti parim toiduaine on Gurmeeklubi kreemjuust röstpeedi ja rõikaga ning parim jook Distilliriumi Metsis Blue Handcrafted Gin. Virumaa väike-ettevõtte parim toode on Moe J.J. Kurberg Kanepi viin.
„Sel aastal osalesid piirkondlikud väike-ettevõtjad konkursil väga mitmekesise tootevalikuga. Rõõm on näha, et väike-ettevõtted suudavad valmistada tooteid alates lastetoidust kuni alkohoolsete jookideni ning nende kõigi kvaliteet on ühtlaselt kõrge,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp.
Toiduliidu juhataja sõnul aitab konkursil osalemine väike-ettevõtjate tuntust tõsta ning seeläbi ka suuremate kaupluste lettidele jõuda. „Eesti Parima Toiduaine konkursi tiitel avab sageli nišitooteid pakkuvatele väike-tootjatele ukse suurtesse jaekettidesse. Tänu sellele leiame täna kauplustest kõrvuti nii suur- kui väike-tootjate tooteid – mitmekesine valik kodumaist toitu pakub midagi igale maitsele ja rahuldab ka nõudlikuma tarbija vajadused,“ tunnustas Potisepp Eesti toidutootjate tublit tööd.