Aidi Valliku aiandusblogi: kaevamata, rohimata ja kastmata – noh, peaaegu

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur
Kuula artiklit, minutit ja sekundit
0:00 / :

Kirjanik Aidi Vallik toimetab peenramaal. Ott Valliku karikatuur

Iga aiandusega vähegi kokku puutunud inimene teab, et selle hobi juures on kolm kõige kurnavamat, raskemat ja tüütumat tööd kaevamine, rohimine ja kastmine. Ning et seda peaks tegema võimalikult väikeses mahus, on leiutatud igasuguseid vigureid. See, et iluaias on okaspuude ja põõsaste alad tervikuna läbi kaevamata jäetud ning niitmise-rohimise vältimiseks killustiku või männikoorega multšitud, on juba üsna tavaline. Aga hoopis vähem kasutatakse seda võtet köögiviljaaedades. Inimestele, kellega püüdsin enne pihta hakkamist seda asja arutada, ei tundunud see üldse võimalikki olevat. Tõepoolest – tavapärane agrotehnika nõuab igasügisest maa läbikaevamist koos sinna sõnniku või komposti lisamisega, igal kevadel uute peenarde tegemist, suvi läbi kestvat umbrohueemaldust, kastmist ning kobestamist.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments