Haapsallased saavad taas kaasa lüüa filmivõtetel

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kahe nädala pärast, teisipäeval, 5. märtsil on haapsallastel taas võimalik osaleda filmivõtetel, teatas filmi “Vee peal” näitlejate valija Piret Toomvap-Schönberg.

Filmi “Vee peal” stsenarist on Olavi Ruitlane ja režissöör Peeter Simm.

“Otsin 5. märtsiks kinokülastajaid pileti järjekorda. Filmimine algab Haapsalu raudteejaamas kell 16,” teatas Toomvap-Schönberg. Huvilistel palub näitlejate valija saata foto koos kontaktandmetega aadressil toomvapiret@gmail.com, märksõna “Vee peal”.

“NB! lubatud ei ole ripsmepikendused ja erksad juuksevärvid. Ootame igas vanuses inimesi, ka lapsi,” lisas Toomvap-Schönberg.

Toomvap-Schönberg on kümmekonnas filmis tegelenud näitlejate valijana ning olnud režissööri assistendiks. Haapsallastele on ta tuttav filmi “Vehkleja” võtete kaudu.

Filmilevitaja Forum Cinema reklaamib, et pooleteise tunni pikkune Peeter Simmi ja Hardi Volmeri lavastatud film on kinodes alates 11. septembrist 2020.

Raamat “Vee peal”

“Vee peal” on Olavi Ruitlase 2015. aastal ilmunud proosaraamat. Raamatu sündmused leiavad aset Võru linnas aastatel 1981-1982. Kirjandusteadlane Taive Särg on naljatanud, et tegu on uue “Kevadega”. Eks jah, Liblesidki ole siin juba paar-kolm tükki. Kindlasti on “Vee peal” inimeseks olemise ja jäämise manifest, ilus armastuslugu, kirglike kalapüügihetkedega kalameesteraamat, asjalik lugemine nii täiskasvanutele kui noortele.

Lavastus “Vee peal”

Esietendus 7. juulil 2016 Võrus Tamula rannas Rannabangalo juures. See on lihtne ja soe lugu kalapüüki armastavast poisist, kes õpib 80-ndate Eestis tundma elu voorusi ja totrusi. Lavastus põhineb Võrust pärit kirjaniku Olavi Ruitlase värskel romaanil „Vee peal“. Loo tõi publiku ette kahe võro keelt ja kultuuri hindava sõbra Tarmo Tagametsa ja Siim Sareali asutatud MTÜ Müüdud Naer.

Film “Vee peal“

Filmi stsenaariumi tutvustuses kirjutatakse, et “Vee peal” pakub südamlikku ja tragikoomilist sissevaadet ühe varaküpse, teismelise poisslapse maailma, mille kulissideks nõukogude impeeriumi surmakrambid eesti provintsilinnakeses, “Suure juhi” Brežnevi surma-aastal. Filmi aluseks on kirjanik Olavi Ruitlase samanimeline romaan.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments