Kõrge vererõhuga vabatahtlikud saavad osaleda ravimudauuringus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Eva Makienko. Foto: Arvo Tarmula

Vabatahtlikud saavad osaleda ravimudauuringus Haapsalus Fra Mare spaas. Uuringus saavad osaleda inimesed vanuses 18-65, kellel on diagnoositud kõrgvererõhutõbi.

TLÜ Haapsalu kolledži tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskus (TERE KK) on läbi viimas koostöös spaaettevõtetega AS Värska Sanatoorium, AS Heal (Fra Mare) ja AS Sanatoorium Tervis uuringut “Ravimuda üldvanni ja ravimuda üldmähise protseduuride mõju kardiovaskulaarsele regulatsioonile kõrgvererõhu diagnoosiga haigetele”.

“Uuringu eesmärgiks on välja selgitada, millist mõju avaldab ravimuda üldvann või üldmähis kardiovaskulaarsele regulatsioonile kõrgvererõhuhaigel,” selgitas TERE tervisedenduse ja mudaravi valdkonnajuht Eva Makienko. Uuringus osaleb kokku kuni 150 vabatahtlikku.

Haapsalust kaasatakse uuringusse 11 kõrgvererõhudiagnoosiga vabatahtlikku. Uuring toimub Fra Mare spaas kuni 28. veebruarini. “Ravimuda üldmähise protseduur on uuritavatele tasuta,” kinnitas Makienko.

Uuritav peab varuma aega uuringus osalemiseks spaaettevõttes kohapeal kokku vähemalt ~2 tundi ja 35 minutit. Enne ja pärast protseduuri mõõdetakse uuritava vererõhku ja pulssi, uuritav täidab spaas kohapeal üldandmetega ankeedi. Andmete analüüsimine on anonüümne.

Fra Mare kontaktisik on spaajuht Agnessa Peit, kelle poole palume pöörduda vabatahtlikul kõrgvererõhudiagnoosiga uuritaval märgusõnaga „kõrgvererõhuuuring“: tel 5349 0909 , email: spajuht@framare.eu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Mare
5 aastat tagasi

Vene ajal kõrge vererõhuga inimestele
mudavanne ei tehtud. Kas nüüd tohib?
Või selleks ongi katsejäneseid vaja?