Ettevõtjad koondusid Nõva kooli selja taha

Nõva kooli direktor Peeter Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Nõva kooli tuleviku pärast puhkenud suur tüli võib peatselt lahenduse leida, sest vallavalitsus on nõus vastutasuks kohtuasja lõpetamise eest hoidma kolme vanemat klassi avatuna veel mitu aastat.

Nõva kooli direktor Peeter Kallas ütles, et kolm vanemat klassi on Nõval kindlasti ka veel 2019/2020ndal õppeaastal. Kallas sõlmis hiljuti ka koostööleppe 13 ettevõtjaga, kes lubasid kooli toetada ja arendada. Kõige tähtsam on aga see, et kooli on juurde tulnud kaks õpilast, lapsi on Nõval nüüd 20.

„Praegu peame advokaatide vahendusel läbirääkimisi, et õpilaskodu kohtuasi kompromissiga lõpetada,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Üks lapsevanem kaebas vallavalitsuse õpilaskodu sulgemise pärast kohtusse.

Fotod: Arvo Tarmula

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
48 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naabervallast
5 aastat tagasi

mis te pirisete koguaeg,Peeter on tegelikult tublit tööd teinud ja ettevõtjate poolne tugi on ju päris suur töövõit või mis?

Katre
5 aastat tagasi

Kommentaaride järgi otsustades on kool teinud tublit tööd. Igatahes on mõned teistest valdadest kooli kanditud probleemsetest omandanud kirjaoskuse. Kooli mtü plaanib neid nüüd koormate kaupa Nõvale tuua. Elu läheb järjest põnevamaks.

häbene lollust
5 aastat tagasi
Reply to  Katre

Miks nii vaenulik suhtumine lastesse? Olgu nad probleemsed või mitte, laps on laps ja iga laps väärib hoolt. Häbi sulle, Katre, niisuguse suhtumise eest!

Üks küsimus,
5 aastat tagasi

kus olid ettevõtjad aastaid enne tänast, volikogu koos esimees hr. P.Kallasega juhtis valda aastaid. Kõik algab sellest, et see on munitsipaalkool. Kokkuvõttes- teen, mis tahan. Ühel päeval lammutan, teisel päeval proovin teha näo, et lapin kokku.

Ott
5 aastat tagasi

Otsustades anonüümse kisa järgi tegid ettevõtjad õige asja. Jõudu nõvakatele! Järgmise asjana võiks avada Nõval apteegi. Siis saavad inimesed tabletid õigel ajal kätte ega lähe nii kergesti hüsteeriasse.

Tsirkus Nõva moodi
5 aastat tagasi

Kuulge nii nim. Aime! Pildi järgi paneksite vist selle mehe isegi ministriks? Jõudu ja jaksu on sellel mehel küll, kavalust aga ilmselt rohkem.Kahjuks, aga igal pool kus Peeter Kallas “õige asja eest seisab” ei toimu enam asjad õieti. Spordikoolid jm ettevõtmised lähevad pankrotti või tõuseb nurin töötajate poolt.Näiteid pole kaugelt otsida, ma arvan. Kui toimus ühinemine suurvallaga, selgus et Nõva vald on raskes majanduslikus seisus -60 000 pankrotis. Loomulikult oli hea selles segases vees(olukorras) kohalike “ärimeeste” rahakulutusi(kantimisi) ühinemisrahadest katta. Kõigile puru silma ajada. Kallas tõi kohe kohale omale kuuleliku uue vallavanema Saare, Laansoo aga hakkas lisaks kooli mahategemisele kähku allkirju… Loe rohkem »

Kool lastakse põhja.
5 aastat tagasi

Praeguse direktori seljataga on “omad” jüngrid (hundid lambanahkades). Varsti läheb V.Tauts ja ka veel teisi Kallasele mitte meeldivad õpetajad koolist ära,sest kelle närvid on traadist (kooli jõulupeol said koolipakid ju ainult Kallasele meeldivad õpetajad). Siis ütleb Kallas, et pole pedagooge ja kool tuleb kinni panna. Eesmärgi saavutamiseks ei valita vahendeid. Tuhanded on taskutes, Nõva Kilk on likvideeritud, suurvald endise Nõva valla -60 000 eurose auguga majandusaruande ka ära silunud. Keda karta -mitte kedagi. Uued äriplaanid ammu püsti, pappi ja ….

Kohalik
5 aastat tagasi

Endise valla august rääkides oli Tauts seal samuti osaline, ei ole vaja hämada. Pappi ja privileege pressivad vallalt välja aga just need nn kooli eest võitlejad.

kindral
5 aastat tagasi

vaenlase kohvikus vaenlase leiba süües tuleb olla ettevaatlik

Nõva western
5 aastat tagasi
Reply to  kindral

Väga “ilus” lilleline hoiatus! hr Kindral.

Admiral
5 aastat tagasi
Reply to  Nõva western

Proua kindral ikka.

hmmm...
5 aastat tagasi

tahaks nagu rõõmustada,et midagi head ka Nõva koolist kuulda on ja et direktor on koolile elu sisse puhumas. Samas on olnud kokkupuuteid mõningate nimistus olevate ettevõtjatega ja ausalt ei saa aru,mis huvid neil seal olla võiksid,sest oma vastumeelsust Nõva kooli suhtes on üles näidanud nii mitmedki neist.

13 jüngrit
5 aastat tagasi

Seesama “ettevõtjate” sekt koondus ju vana vallavanema Deiw Rahumäe selja taha,et direktor Virve Tauts jõuga ja ebaseaduslikult vallandada ning kogu see koolielu peapeale keerata. Nüüd aga koondub seesama sekt praeguse direktori selja taha, et teha mida??…

Kantimine
5 aastat tagasi
Reply to  13 jüngrit

Kool on viimane Nõvale jäänud “objekt”, kust on võimalik midagi kõrvale kantida, vald ja Kilk lõpetasid pankrottides. Nüüd on kõik kohalikud “ärigeeniused” sellele lõpuks pihta saanud ning kleepuvad rahavoogude külge. Aga kui hoolekogu seda neile aastaid selgitada püüdis, siis oli meri põlvini ning üritati kõigest ning kõigist ülbelt üle sõita.

Virve
5 aastat tagasi
Reply to  Kantimine

Hoolekogu? Hoolekogu ei teinud peale vahutamise mitte midagi. Hoolekogu seljataga tegutsevad niiditõmbajad pressivad nüüd vallalt maksumaksja raha välja ja nõuavad vallavara kasutamise eelisõigust. See oligi algusest peale eesmärk. Ei maksa arvata, et kohalikud inimesed seda ei näe.

???????
5 aastat tagasi
Reply to  Virve

Selgitaksid pisut oma jutu tagamaid?

lehmatalitaja
5 aastat tagasi
Reply to  ???????

Ilmselt hakkas kodanik “Virvele” kopsu peale,et kooli kogukonna käsutusse antakse kohtujama lõpetamise kompromissina õpilaskodu korter, kuhu siis on plaanis majutada ikkagi eemalt tulevad õpilased. Küll see v..viha võib ikka õudne olla. Isegi lastele positiivse lahenduse loomine paistab kadedusest roheliseks ajavat.

Siim
5 aastat tagasi
Reply to  lehmatalitaja

Oh ei, ilmselt on häda ikka selles, et mittetulunduse sildi all pannakse raha lihtsalt oma tasku. Ja kohtusse kaebas ju võõra valla elanik. Nüüd on selge, kelle mahitusel.

Nagu näha
5 aastat tagasi
Reply to  Siim

“ärihaid” näevad kõikjal vaid rublasid ja kopikaid. Kahju sellistest, kelle kogu elu mõte mahub ära oma rahakotti!

Loogiline
5 aastat tagasi
Reply to  Virve

Arvestades kommentaaride sisu ning muid asjaolusid ei ole raske arvata, kes kasutab siin nime Virve.

lugeja
5 aastat tagasi

Miks sellist lollust nii raevukalt üle terve lääne elu esikaane vaja eksponeerida on?

Materjali nappus
5 aastat tagasi
Reply to  lugeja

ega maakonna leht ei julge ega saa uurivat ajakirjandust teha, aga leht tuleb täita. Mis räägitakse, seda usutakse. Kui juba riigi tasemel kedagi ei huvita, kuidas “majandatakse”, mis siis veel tahta.