Asjatundjad peavad Matsalu kalapüügipiirangute lõdvendamist valeks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tartu ülikooli mereinstituudi kalateadlased Lauri Saks (vasakul) ja Redik Eschbaum käisid tänavu Puise sadamas kalu märgistamas, et saada ülevaadet haugide ja ahvenate populatsioonist ja liikumisest Matsalus. Foto Urmas Lauri

Keskkonnaminister otsustas suurendada Matsalu lahes landipüügilubade arvu 60lt 90le. Asjatundjad peavad otsust valeks.

Sügisel saatis Haapsalu linnapea Urmas Sukles keskkonnaministrile kirja, milles palub Matsalu lahe ääres elavatele kalameestele eelisõigust landipüügilubade taotlemisel. Kirja ajendas Matsalu lahe äärsete elanike mure, kes kurtsid, et landilube jagatakse vaid kord aastas ja neid jagub ainult kiirema internetiühendusega taotlejaile. Seetõttu jäävad kohalikud lubadest ilma.

Kaks nädalat tagasi allkirjastas keskkonnaminister Siim Kiisler määruse, mis annab tuleval aastal kalapüügilube Matsalu rahvuspargis juurde. Lubade taotlemine käib aga endiselt ühtmoodi kõigile taotlejaile.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
.....
5 aastat tagasi

einoh, mis asjatundjad, kui ametnik ütles, siis nii ka on 🙂