Talverehvi mustrisügavus peab olema vähemalt neli millimeetrit

Lääne Elu

info@le.ee

Spetsialistid ei soovita monteerida velgedele talverehve, mille rehvimustri sügavus jääb alla nelja millimeetri.

„Uutena on rehvide mustri sügavus tavaliselt 8 mm ringis ja legaalse piirini kulub see paljudel juhtidel 3-5 aasta jooksul. Enne talverehvide velgedele monteerimist soovitan autojuhtidel kontrollida rehvimustri sügavust ja mitte riskida – kui sügavus on alla 5 mm, siis ohtlikuks perioodiks on parem osta uued rehvid. Talve lõpuks kulub selliste rehvide muster kiirelt 3 millimeetrini või isegi alla selle ning see on juba väga ohtlik,“ ütles Goodyear’i müügijuht Eestis Risto Kivisikk.

Erinevus uute ja kasutatud rehvide vahel on suur.  „Paljudes testides ei muutu rehvide omadused rehvimustri sügavuse vahemikus 8 kuni 3 millimeetrini märkimisväärselt, aga sealt edasi halvenevad tööomadused eriti kiiresti,“ ütles Kivisikk.

Samal põhjusel ei tasuks enam alla panna talverehve, mille mustri sügavus on alla 5 millimeetri. Kesktalveks on see kulunud juba 4 millimeetrini ning sealt edasi veelgi ja selliste rehvidega auto on liikluses oht nii autojuhile endale, tema kaassõitjatele ning loomulikult ka teistele liiklejatele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
töötu
5 aastat tagasi

Nagu mingi õpitud abitus nende talverehvidega – juhid ei oska enam oma sõidustiili muutuvatele oludele kohandada. Määravaks on saanud millimeetrid. Samal ajal bussid ja veokid uhavad aasta läbi samade (suve)rehvidega ja pole probleemi.

Arvos
5 aastat tagasi

EI PEA olema 4mm. Igasugused isehakanud “spetsialistid” on hakanud sõna võtma.

Joel
5 aastat tagasi

Peab= ei soovita? Nii lihtsalt saab jälle mingi eksitava pealkirjaga loo teha.

saunik
5 aastat tagasi

Tere talv, lugege ikka Liiklusseadust ning seal on selgelt kirjas, et TALVEREHVIL on lubatud miinimum rehvisügavus 3.0 mm ja suverehvil 1.6 mm. Mida siin rahvast jälle eksitada !!!

juss
5 aastat tagasi
Reply to  saunik

Aga sa loe artiklit ikka ka!