Galerii: Bensiini hind kerkis üle 1,4 euro

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna on bensiini hind enamikes tanklates üle 1,4 euro. Foto: urmas Lauri
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 11
Täna on bensiini hind enamikes tanklates üle 1,4 euro. Foto: urmas Lauri

Eile õhtul murti Eesti kütuseturul läbi maagiline 1,4 euro piir. Nimelt tõstis Olerex nii bensiini kui ka diisli hinna 1,439 euroni liitrist.

Alexela Oil juhatuse liige Alan Vaht kirjutas Twitteris, et hindadel on veelgi ruumi kasvada. Ta rõhutas, et ka kütuseaktsiis on vahepeal kasvanud.

Täna tulid Haapsalus hinnatõusuga kaasa ka Cirkle K, Neste ja Alexela. Vaid Kiltsi teel asuv Premium 7 müüb nensiini 95 nn vana hinnaga, seal maksab liiter bensiini 1,339 eurot.

Bensiin 95 maksab praegu Haapsalus Tallinna maantee tanklates 1,439 eurot, bensiin 98 maksab aga Alexela tanklas 1,489 eurot. Diislikütus on bensiin 95ga samas hinnas.

Absoluutset rekordit praegu siiski ei löödud. Postimehe andmetel pärineb rekord 9. aprillist 2012 kui bensiini hind kerkis tasemele 1,459 eurot liitrist. Diislikütuse senine hinnarekord pärines aga 27. märtsist 2012 ning see oli 1,439 eurot liiter.

Vaht selgitas Twitteris, et järk-järgult lähevad tanklaketid üle ka talvisele diislikütusele, mille hind on suvisest diislikütusest u 2,7 senti liitrist kallim.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
töötu
5 aastat tagasi

Kahtlemata toob kütusehinna tõus kaasa laiema elukalliduse tõusu.
Teisalt paneb mõtlema, kas me ikka peame nii palju autokütust põletama?
Ebaotstarbekalt suured ja võimsa mootoriga sõiduautod (linnamaasturid) sõelumas tillukeses Haapsalus, kus ühest linnaservast teise jõuab jalgsi 30 minutiga!? Kas nurgatagusesse poodi peab tingimata sõitma autoga? Kas see on ikka arukas?

Aleks
5 aastat tagasi

tähelepanuväärne, et kõik tanklad tõstavad ja langetavad hindu sajandiksendi täpsusega ja täpselt üheaegselt!