Nõva õpilaskodus ei ole ühtegi õpilast

Nõva kooli direktor Peeter Kallas. Foto Arvo Tarmula

Tallinna halduskohus otsustas juulis, et Nõva õpilaskodu ei tohi sulgeda, aga lapsi sinna vastu võtma ei pea.

Praegu ei ole Nõva õpilaskodus ühtegi õpilast. „Kes seal on olnud, need ikkagi sõidavad siia ja õhtul lähevad koju. See on keeruline koht, millega lähiajal tuleb tegeleda,” ütles Nõva kooli direktor Peeter Kallas.

Kallase sõnul on ühel õpilasel tunnine sõit Vasalemmast  ja kaks käivad Tallinnast. „Ma täna hommikul nende poistega rääkisin, nad on huvitatud Nõva koolis õppimisest,” ütles Kallas.

Nõva õpilaskodu rajati kümme aastat tagasi. „Õpilaskodu oli tol ajal vajalik, aga kümne aasta jooksul ei ole see täitnud seda eesmärki, et Nõva koolis õpilasi oleks,” ütles Kallas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
45 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Zanders
5 aastat tagasi

endise Nõva valla all asub suur naftamaardla..
Sellepärast ka suur madin
950 miljardit kuupmeetrit selle maht…

NII
5 aastat tagasi

kohutav on see,mis praegu seal koolimajas toimub-mitte üheski asjas mitte midagigi positiivset ei nähta-kiun ja ving käib absoluutselt iga asja kohta,isegi kui konkreetset põhjust ei ole.Absurd ju!

konkreetsed põhjused
5 aastat tagasi
Reply to  NII

neist ju kirjutataksegi, lugeda ei oska või?
1. direktoriks pandi sama mees, kes lasi põhja valla ja kilgi, nüüd siis järg kooli käes.
2. mitte kellegi arvamust kogukonnast ei ole kuulda võetud, kõigest sõidetakse üle
3. aina jokk-itatakse erinevatel teemadel, kas siis õpilaskodu laste lageda taeva alla saatmisega, direktori “konkursiga”, liitumislepinguga jne. jne.

Seintel on kõrvad
5 aastat tagasi

Veel päev enne uue koolijuhi määramist eelmisel nädalal istus endine koolijuhi kt telefoni otsas ja lubas agaralt õpilaskodu kasvataja koondamispaberid veel enne lahkumist ära korraldada. Siis oli ju võimalik käsi laiutada, et meil pole õpilaskodus kasvatajat ka ja seega lapsi pole võimalik võtta.

Südametunnistus
5 aastat tagasi

Kas teil häbi ei ole? Kujutate ikka endale ette, mida need lapsed ja lapsevanemad praegu läbi elavad? Terve suvi on lastekaitsetöötajate ja vanematega avalduste vastuvõtmisega lollitatud, et siis päev enne kooli teada anda, et hakake aga igapäevaselt kodunt käima.

ka kohalik
5 aastat tagasi

kama kaks kes seda kooli juhib peaasi et olemasolevad lapsed hariduse kätte saavad.

sad
5 aastat tagasi
Reply to  ka kohalik

just see ongi kahtluse all – et olemasolevad lapsed hariduse kätte saavad

pensionär
5 aastat tagasi

jälle kool esiplaanis. minule kui kohalikule teeb palju enam muret vanurite heaolu ja toimetulek. lapsed, isegi kui kool kinni läheb, saavad edasi õppida, paraku küll kaugemal jah. aga vanurid lähevad kuhu? nemad ju jäävad ja neid on nõval kümneid kordi rohkem kui lapsi ja kes arvab, et vanurite olukord on rahuldav, tulgu kohale ja veendugi oma silmaga.

arvesta
5 aastat tagasi
Reply to  pensionär

et ilma koolita ei tule siia tööealisi elanikke ja seega makse, millest hoolitsetakse vanurite eest. seega on kool kaudselt vajalik ka vanuritele – pole kooli on maksuraha väiksem ning võimekus vanurite eest hoolitseda veelgi kehvem.

Aime
5 aastat tagasi

soliidne härra

Kikilips
5 aastat tagasi
Reply to  Aime

teeb teatavasti mehe “šhikiks”, ju siis pintsak soliidseks. Kahjuks sisu ei muuda kumbki.

Jäle
5 aastat tagasi
Reply to  Aime

jäta palun Mikk

kõrgem teadus
5 aastat tagasi

ma ausalt öelda ei saagi aru, et kus see probleemi juurikas nagu on. õpilaskodu sulgeda ei tohi, aga lapsi ka sisse ei lasta, ometigi tahtjaid nigu on.

taeblast
5 aastat tagasi

Las töötab aastakese ära ja vaadake siis, mis on olukord ja käituge sellele vastavalt. Valla suve suurim eesmärk oli Nõva koolile leida direktor ja nüüd on see ju tehtud. Andke inimesele aega.

Nimi
5 aastat tagasi
Reply to  taeblast

Noh sa pole vist kuulnud, kuidas siin vallas “valimised” käivad…

Ei saa
5 aastat tagasi
Reply to  taeblast

aega anda, vale inimene määrati.

kuidas?
5 aastat tagasi
Reply to  Ei saa

Mis mõttes määrati? Kas mitte konkurss ei tehtud?

\"Konkurss\"
5 aastat tagasi
Reply to  kuidas?

tehti jah, kuid inimene oli paigas juba enne “konkursi” väljakuulutamist. “Konkurss” seisnes kompetentsete inimeste elimineerimises, et sõelale jääks vaid oma kandidaat. Sellise asja nimi ei saa olla “konkurss”, see oli määramine.

Kõrini L Nigulast
5 aastat tagasi

Mul kindel plaan oma maksud mujale viia. Aga kuhu ? Vormsi? Lääneranna ? Küll ma ära otsustan.