Nõva kooli endine kokk hakkab õpetama Väike-Pakri koolis

Avatar

BNS

Kui veel paar nädalat tagasi oli oht, et Väike-Pakri lastel pole võimalik oma kodusaarel kooliharidust saada, siis nüüd on endine Harju-Risti põhikooli tugiisik Marge Eenpuu õpetaja rolli enda kanda võtnud, kirjutab Harju Elu.

Keilas keskkooli lõpetanud Eenpuu on varasemalt töötanud Risti põhikoolis tugiisikuna, teinud Määra Mäe Meistrikojas keraamikat ning pidanud Nõva koolis koka ametit. Väike-Pakri õpetajaks kinnitas Risti õppenõukogu ta 29. augustil.

„Üks õpetaja ütles ära, kes käis kandideerimas, ja siis ma arvasin, et see kutsung on kuidagi väga tore. Ma kohe tahtsin juba ennem sinna saada, ennem kui isegi sain,” rääkis Eenpuu.

Praeguste kavade järgi hakkab Eenpuu Väike-Pakri saarel õpetama viis päeva nädalas. „Ma südamest loodan koostööle vanematega ja et vald aitab. Saarel poole ju ammu kooli olnud. Ma isegi ei tea, mis materjalid meil seal kooliasjadest olemas on,” ütles ta.

Õpetaja leidmise konkursi tähtaeg oli 23. augustil. „Oli üks kandidaat, kes käis kohal. Komisjon otsustas, et see naisterahvas võiks ju siis õpetajatööd teha. Ega meil muud valikut ei olnud,” ütles Risti põhikooli direktor Jüri Alter.

Valituks osutunud naine on Pärnumaalt, varasemalt ka koolis töötanud, aga praegu siiski postiljon. „Ta sai aru, mis asi Väike-Pakri saar on ja mis töö see on. 24. augusti hommikul saatis ta mulle meili, et ta loobub,” kirjeldas Alter uue kriisi teket.

„Siis me panime oma sotsiaalmeedia tööle, et kas keegi meie kandist tahab. Laupäeval ja pühapäeval käis vestlus erinevate inimestega. 27. augustil oli õpetaja leitud,” kiitis Alter. Väljavalituks osutus Marge Eenpuu.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
kus on loogika?
kus on loogika?

inimene on eelnevalt mitut ametit pidanud aga ikka vaja Nõva asjasse kiskuda

Taeblakas
Taeblakas

Ma arvan, et Nõval tuleb muuta rannajoont, siis saab kõik korda.

Juhan maakülast
Juhan maakülast

LE ei julge kirjutisele autori nime panna, aga Nõva kooli maine rikkumine on ikkagi osalt LE “kapsaias”, klikimasin LE

väärastunud ajakirjandus
väärastunud ajakirjandus

Loen ja imestan ka pealkirja üle, milleks oleks ju sobinud väga palju erinevaid variante, aga leiti ikka, et Nõva kool tuleb ära mainida. See on lihtsalt haige!

alavääristav toon
alavääristav toon

Ta ei ole ju ammu Nõva kooli kokk, samahästi oleks võinud pealkirjaks panna: “Endine keraamik hakkab õpetama….” .
Mis see Nõva kool siin asjasse üldse praegu puutub?

vahi aga
vahi aga

Pealkiri muudeti kibekiirelt peale esimese kommentaari ilmumist 😀

vaatleja
vaatleja

Lääne Elu aitab omalt poolt kaasa, et Nõva ikka pildilt ei kaoks, masendav lihtsalt, no ei anta koolile asu, ei anta ..

wpDiscuz