Valimiskomisjon teeb Kallase suhtes otsuse kuu aja jooksul

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peeter Kallas. Foto Arvo Tarmula

Lääne-Nigula valla valimiskomisjon arutas möödunud esmaspäeval kaht Nõva osavallast laekunud vaiet Lääne-Nigula volikogu asendusliikme Peeter Kallase Nõva osavallakogu liikmeks nimetamise kohta. Komisjon otsustas ühe vaide tagasi lükata ning teise vaide menetlemist pikendada kuu võrra.

Peeter Kallas loobus mullu novembris osavallakogu töös osalemast ning toona kinnitati osavallakogu liikmeks Inge Teslikova. „Kallase volitused on enne tähtaega lõppenud ning tema kinnitamine osavallakogu liikmeks ei ole seaduspärane,” kirjutas Silver-Schöbe oma vaides.

Osavallakogu esimehe Kaidi Silver Schöbe vaide otsustas valimiskomisjon tagasi lükata, sest Peeter Kallase osavallakogu liikmeks nimetamisega ei ole rikutud Silver-Schöbe õigusi ega piiratud tema vabadusi.

Teslikova taotles oma vaides, et ta ennistataks osavallakogu liikmeks. „Kuna otsusega arvati Inge Teslikova osavallakogust välja, siis on temal õigus esitada vaie,” otsustas valimiskomisjon.

Inge Teslikova esitatud vaide tähtaega otsustati pikendada 30 päeva võrra. „Kui on keeruline asi, siis võib menetlusaega pikendada,” selgitas valimiskomisjoni esimees Kersti Lipu. „Ja see on keeruline asi, me ei taha kiiret otsust teha.”

Päevakorraväliselt informeeris Lipu komisjoni liikmeid sellest, et MTÜ Nõva Koolikogukond on esitanud politsei- ja piirivalveameti uurijale teabenõude, mille koopia ta edastas ka Lääne-Nigula vallavalitsusele. „Teabenõude esitaja soov oli, et dokument jõuaks ka valimiskomisjoni ette,” nentis valimiskomisjoni esimees Kersti Lipu.

Lääne-Nigula valla valimiskomisjon otsustas märtsis, et Peeter Kallas hakkab vallavolikogu tööst taandunud Jaak Aasma asendusliikmeks. Valimiskomisjon kinnitas Peeter Kallase ka Nõva osavallakogu liikmeks ning arvas osavallakogust välja Inge Teslikova.

Nii Peeter Kallas kui ka Jaak Aasma kandideerisid valimisliidu Ühinenud Kogukonnad nimekirjas. Aasma sai volikokku 49 häälega, Peeter Kallas sai valimistel 27 häält ega pääsenud volikokku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kuulge
6 aastat tagasi

Kallast oli vaja osavalla kogusse selleks, et olla toeks õpilaskodu sulgemisel ja kooli reformimisel. Kibekiirelt tehti Nõva koolis koondamisteade 4-le töötajale, üks oli juba varasemalt

Isik
6 aastat tagasi

kas Kallas asendab kahte volikogu liiget. Jaak Aasma asemel ja Allan Kelderi asendusliige. Väga suutlik.

lp.
6 aastat tagasi

Proua Lipu, mida on arutada kuu aega asja juures, mis seaduse järgi on keelatud?

oh jah
6 aastat tagasi

täna tahan, homme ei taha, ülehomme jälle tahan… kevad peas?

kas
6 aastat tagasi

Sain õigesti aru, et asi on seadusevastane tegelikult, aga kuna taoline seaduse rikkumine ei riku Silver-Schöbe õigusi, siis võib seadust rikkuda küll??

paistab et
6 aastat tagasi
Reply to  kas

said õigest aru jah, kui suured mehed ikka tahavad, siis nemad ka saama peavad, ükskõik siis missuguse hinnaga. kasvõi elavatest jalgupidi üle.

jestas küll
6 aastat tagasi

Süda läheb pahaks

seadus
6 aastat tagasi
Reply to  jestas küll

Jalgupidi ei tohi üle minna ei elavatest ega ka surnutest. Lääne- Nigulas on lihtsalt seaduste järgimisega ilmselt raskusi, millest on kahju