Galerii: Rannalõõtsa võistumängimine täitis kultuurikeskuse lõõtsamuusikaga

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vallo Rajasaare
Vallo Rajasaare jättis karmoškamängijate kategoorias esikoha Läänemaale. Foto Arvo Tarmula

Laupäeval kõlas Haapsalus rahvamuusika, sest kultuurikeskuses said teisel Rannalõõtsa võistumängimisel kokku lõõtsa- ja karmoškamängijad.

Lavale tuli kokku 26 pillimeest ja -naist. Erinevalt eelmisest aastast võistlesid tänavu lõõtsa- ja karmoškamängijad eraldi arvestuses – karmoškamängijaid oli võistlemas 14 ja lõõtsamängijaid 12. Kui karmoškamängijate hulgas näitas oma pillimänguoskusi ka mitmed läänlased, siis lõõtsamängijate seas andsid tooni lõunaeestlased.

Võistu mängima olid oodatud nii algajad kui ka edasijõudnud – kõrvuti astusid üles nii need, kes olid esimest korda publiku ees kui ka need, kel pillimängustaaži aastaid. Mitu võistlejat tunnistas, et on aastakümneid tagasi karmoškat mänginud ja nüüd peale pikka pausi pilli taas kätte võtnud. Sama lai kui pillimängustaaž oli ka võistumängijate vanuseline vahe: Kõige noorem osavõtja oli 7aastane, vanimal eluaastaid üle 80.

Igal võistlejal oli võimalik oma oskusi näidata viie minuti jooksul ning mänguoskust hindas žürii, kuhu kuulusid Haapsalu lõõtsamängija ja Rannalõõtsa korraldaja Anti Nöör, Lõuna-Eesti lõõtsameister ja -mängija Heino Tartes ning ansamblist Untsakad tuttav ja noorte lõõtsamängijate ansamblit Lõõtsavägilased juhendav Margus Põldsepp.

Žürii tunnistas parimaks karmoškamängijaks läänlase Vallo Rajasaare, lõõtsamängijatest sai esikoha tartlanna Sirli Aia.

Publiku poolehoid kuulus võistumängimise noorimale ja vanimale osavõtjale: karmoškamängijatest August Rapile ja lõõtsamängijatest Bert Laagile.

Rannalõõtsa võistumängmise tulemused:

Karmoškad
I Vallo Rajasaare
II Ruti Kirikmäe
III Merili Burmeister

Lõõtsad
I Sirli Aia
II Kristin Semm
III Herbert Konnula

Eripreemiad
Morten Pirk (karmoška)
Andreas Jürimäe (lõõts)
Bert Laak (lõõts)
Silvi Sisas (lõõts)
Leen Burmeister (lõõts)
Mona Pihlakas (karmoška)
Samuel Sert (karmoška)

Publiku lemmik
August Rapp (karmoška)
Bert Laak (lõõts)

Fotod Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments