Lihulas toimus kümnes jalgpalli noorteturniir

Lõuna-Läänemaa noorte 2006 võistkonnad. Foto: Elen Kuli

Lõuna-Läänemaa noorte 2006 võistkonnad. Foto: Elen Kuli

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldusel toimus Lihulas juba kümnendat aastat saalijalgpalli karikaturniir. Turniirivõidud võtsid Läänemaa JK, Lõuna-Läänemaa JK ja Saku Sporting..

Tänavu peetud juubelivõistlusel toimusid turniirid neljale vanuserühmale. Kokku mängis nädalavahetuse kahel päeval Lihulas Taebla Auto karikatele saalijalgpalli üle kahesaja lapse, kaheksast erinevast Eesti jalgpalliklubist.

Esimesel päeval tulid platsile 2006. ja 2009. aastal sündinud noored jalgpallurid.

Vanemate poiste turniiril näitas kõige küpsemat jalgpalli Läänemaa JK esindus. Selle klubi noorjalgpallurid olid turniiri kõige resultatiivseimad ja ühtlasi mängisid kõige paremini ka kaitses. Finaalis alistasid nad Lõuna-Läänemaa JK esinduse 5:2 ja said juubeliturniiri võidukarika pea kohale tõsta. Kolmanda koha kohtumises suutis Lõuna-Läänemaa JK II võistkond alistada Keila JK tulemusega 3:0, ning pronksmedalid kuulusid neile.

Võitajavõistkonnas mängisid: Arti Viispert, Robi Suder, Orm Robert Rammul, Oliver Mark, Otto Villem Valdmann, Tõnu Robert Rand, karl Kikas. Treenerid Triin Vellemäe, Aavo Tomingas.

Pealelõunasel 2009. aastal sündinud poiste turniiril võidustsesid taas Läänemaa jalgpalliklubi noored jalgpallurid. Siin suutsid nad võita kõiki vastaseid peale FC Paide, kellega tehti väravateta viik. FC Paide sai teisena kahe võidu kõrvale kaks viiki ja oli teise koha omanik. Kolmas koht kuulus Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubile, kes võitis kaks, kaotas üje ja viigistas ühe kohtumise. Järgnesid Pärnu JK Kalev ja JK Kratid.

Läänemaa JK mängis sellel turniiril koosseisus: Jan Rääli, Kaspar Järvi, Marten Alvin Keldrima, Laur Urbas, Sander Rüütle, Drevon Küttim, Vladislav Negrub. Treener Triin Vellemäe.

Turniir jätkus pühapäeval, kui väljakule jooksid 2005. ja 2007. aastal sündinud poisid.

Hommikupoolikul toimunud vanemate poiste turniiril sai näha väga ilusat jalgpalli. Poisid näitasid nii tehniliselt kui taktikaliselt väga nauditavat mängu. Võistkonnad olid väga võrdsed. Viis võistkonda mängisid siin süsteemis nii, et algul peeti maha turniir ja vastavalt sellel mängiti kohamängud.

Pronksimängule pääsesid Lõuna-Läänemaa JK II ja Pärnu JK Vaprus. Ülihuvitava kohtumise viimastel sekunditel lõi kodumeeskonna võiduvärava Keiro Ristikivi.

Finaalis kohtusid aga Lõuna-Läänemaa JK I ja Saku Sporting. Selles kohtumises oli kodumeeskond parem ja saavutas kindla võidu. Seega üks võitjakarikas juubeliturniirilt ka koduklubile. Võitkad olid: Herman Reinmaa, Mihkel Sibul, Ralf Pindis, Stefan-Lauri Mölder, Geron Noor, Aleks Tüür, Kevin Leemets, Ats Kaasik. Treener Jaanus Getreu.

Juubeliturniiri lõpetasid 2007. aastal sündinud poisid. Siin olid parimad Saku Sportingu noored, kes pääsesid mõlema võistkonnaga finaali.

Enne seda võitis kolmanda koha kohtumises Lõuna-Läänemaa JK 4:0 Keila JK ja võitis pronksmedalid.

Finaal oli päeva kõige huvitavam mäng. Ühe klubi kaks võistkonda teineteisele armu ei andnud. Turniiril oli Sinine võistkond kindlalt Valget võistkonda 5:1 võitnud. Nüüd aga jäi finaal viiki ja turniirivõitja otsustati penaltiseerias. ka siin ei saadud kolme löögiga hakkama, alles esimene lisalööja tõi selguse. Sinised võitsid 2:1 ja võidukarikas neile.

Võitjad olid: Arthur Künnapuu, Rasmus Raadla, Kardo Kukk, Trevor Õunapuu, Marcos Johann Leiter, Kristo Romandi, Marcus Raaga ja Karl Vahenõmm. Treener Paul Kask.

Lõuna-Läänemaa JK/Taebla Auto Karikaturniir on nüüdseks pakkunud noortele jalgpalluritele juba kümme aastat kvaliteetset võistlemisvõimalust. Lihulas on nende aastatega sellel turniiril saalijalgpalli käinud mängimas üle 2000 lapse, 200 võistkonda, 34 erinevast Eesti jalgpalliklubist.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments