0

Jääpurjetaja Vaiko Vooremaa võitis Eesti meistrivõistlustel hõbemedali

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

DN-klassi jääpurjetajad stardijoonel. Foto: Jaak Nirgi
Eile lõppesid Hiiumaal Orjakul EV100 Eesti meistrivõistlused jääpurjetamises. Esialgu neljas võistlusklassis toimuma pidanud regatil õnnestus lõpuks starti pääseda vaid DN klassi purjekatel.

Eesti meister 2018 DN klassis on lätlane Gatis Graudums, Kalevi Jahtklubi värvides võistlev haapsallane Vaiko Vooremaa võitis hõbemedali. Eesti meistriks DN juunior klassis sai valitsev juunioride maailma- ja Euroopa meister Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi).

„Juba reedel algama pidanud võistlused lükkusid ilmaolude tõttu laupäevale. Tuulevaikus ning Orjaku sadama jääd kattev lumekiht ei võimaldanud reedel võistlejail starti asuda. Laupäeval oli tuult väga napilt, ent DN klassis õnnestus siiski kaks sõitu teha. Need jäid ka nende võistluste ainsateks sõitudeks,” kommenteeris Eesti Jääpurjetamise Liidu president Alari Akermann võistluse korralduslikku poolt.

DN klassis võistlesid end pjedestaalile Gatis Graudums, Vaiko Vooremaa (Kalevi Jahtklubi) ja Rasmus Maalinn (Pärnu Jahtklubi). DN juunioride klassis moodustasid esikolmiku Rasmus Maalinn, Kaur Oskar Volt (PJK) ja Kevin Grass (Saaremaa Merispordi Selts).

Möödunud nädalavahetusele planeeritud EV100 Eesti meistrivõistlusi jääpurjetamise klassides DN, DN juuniorid, Ice-Optimist ja Monotüüp XV kimbutas juba esimesest võistluspäevast alates tuuletu ilm ja merejääl olev liiga kohev lumekiht. Esialgu neljas võistlusklassis toimuma pidanud regatil õnnestus lõpuks starti pääseda vaid DN klassi purjekatel. EV100 Eesti meistrivõistlused teistes purjeklassides toimuvad esimesel võimalusel.

Eesti meistritiitlit olid nädalavahetusel püüdmas 35 purjekat. Enim võistlejaid oli registreeritud DN klassis, kokku 24 alust, ning eestlastele pakkus seal konkurentsi lisaks lätlastele ka üks purjetaja Prantsusmaalt. Võistluste korraldusliku poole eest vastutas Eesti Jääpurjetamise Liit.

DN juunioride klassi esikolmik – (vasakult) Kaur Oskar Volt, Rasmus Maalinn, Kevin Grass. Foto: Marek Lentsius
DN klassi esikolmik – (vasakult) Rasmus Maalinn, Gatis Graudums, Vaiko Vooremaa. Foto: Marek Lentsius
NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz