Galerii: Haapsalu noored vallutasid linnagalerii

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kolmapäeval sõna otseses mõttes vallutasid noored kunstnikud Haapsalu linnagalerii – avati Läänemaa ühisgümnaasiumi (LÜG) ja Haapsalu kunstikooli õpilaste ühisnäitus “Iseseisvus”.

LÜGi kunstiõpetaja Liisi Karydi ütles, et näituse teemat – iseseisvus – saab õigupoolest tõlgendada kahel moel. Üks pool on meie riiklik iseseisvus ja Eesti 100. sünnipäev, teine aga noorte enda soov ja vajadus iseseisvuda.

Kahe kooli õpilaste ühisnäituse mõte hakkas idanema mullu LÜGI õpilaste näituse avamise järgsest vestlusest. Kui enamik eksponeeritust on valminud ühe või teise kooli õpilaste individuaal- või grupitööna, siis üks eksponaat, malelaud, ongi kahe kooli ühistöö.

Üks taiese loomist oli võimalik jälgida aga kõigil näituse avamisel viibinutel. Militaarse häppeningi ja püssitärina saatel sündis kunstikooli õpilaste Veiko Vilta, Martin Vatku ja Artur Reinhold Undi ühine näitusetöö „Kaitsetahe”.

Foto Arvo Tarmula

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments