Ulrika Tülp mängib elu parimat jalgpalli

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Ulrika Tülp. Foto: erakogu
Ulrika Tülp. Foto: erakogu

Ka sel hooajal on paljud Läänemaa jalgpallurid saanud selga tõmmata Eesti jalgpallikoondise särgi, olgu see siis rannakoondise, noortekoondise või A-koondise vorm.

Täiskasvanute hulgas on teinud oma elu parimad mängud Ulrika Tülp. Nii klubikarjääris kui ka kui Eesti koondises on Ulrika jaoks olnud eriline aasta. Lisaks õpetajatööle Haapsalu linna algkoolis ja noorte Taebla neidude võistkonna treenimisele on märkimisväärsed tema enda mängud väljakul.

Kaks päeva tagasi saavutas tema koduklubi Pärnu JK koosseisus tähtsa võidu Eesti meistrivõistlustel Tallinna FC Flora üle. See tähendas Pärnu JK naiskonnale järjekordset Eesti naiste meistritiitlit. Ulrikale oli see aga teine järjestikune võit Eesti meistrivõistlustel. Kuid kahtlemata paistab sel jalgpallihooajal silma tema murdmine Pärnu JK põhikoosseisu ja kindel koht ka Eesti naiste jalgpallikoondises.

Viimane koondisemäng Helsingi JK vastu, kus peatreener Indrek Zelinski otsustas arvata koondisse Soomes mängiva Signy Aarna asemel ründesse just meie Ulrika Tülpi, tekitas jalgpalliringkondades isegi väikese tormi.

“Minu arvates on Ulrika Tülp hetkel temast parem. Ei ole nii, kui sportlane mängib välismaal, on ta automaatselt koondises,” ütles Zelinski. Sellisel juhul on ründajal ainult üks võimalus peatreeneri usaldust õigustada. Ulrika Tülp sai sellega hakkama – lõi oma üheksandas koondisemängus 26. minutil esimese värava Eesti eest. Ulrika kuulus koondise algkoosseisu.

Augusti lõpus aga sai Ulrikast ilmselt Läänemaa esimene pallimängija, kes mänginud ühe pallimänguala Euroopa Meistrite Liiga alagrupiturniiril. Pärnu võõrustas naiste Euroopa Meistrite Liiga alagrupiturniiri´ning Pärnus ja Vändras tulid jalgpallimurule lisaks kodunaiskonnale Amsterdami Ajax, Riia Jalgpallikool ja Standard de Liege. Märkimist väärib, et Ajaxi ridades mängisid Pärnus koguni kuus suvel Hollandiga Euroopa meistriks tulnud jalgpallurit. Selliste tähtede vastu astus ka Ulrika Tülp koos Pärnu JKga.

Esimeses kohtumises alistuti Belgia meistrile Standard de Liege’ile tulemusega 0:2. Ulrika kuulus naiskonna algkoosseisu. Teise mängus Amsterdami Ajaxi vastu suudeti lüüa värav, söödu andjaks oli Ulrika Tülp.

“Imeline tunne on lüüa värav tiimile, kus mängib mitu värsket Euroopa meistrit,” lausus Tülp pärast kohtumist. Kolmandas ja alagrupi kolmandat kohta otsustavas mängus piisas Pärnu JK-le ka viigist, sest Riia Jalgpallikool oli vastu võtnud suured kaotused Euroopa tippudelt. Kodupublikule pakuti aga ilus võit, lätlannad alistati 2:0.

Kõikides kohtumistes teenis väga palju mänguaega ka meie jalgpallur.

“Olid suurepärased mängud nii tugevate vastaste vastu. Ülim kogemus,” ütles Tülp. “Ega me kodus ju eriti kaitsvalt mängida saa. Nüüd mängisime ja tegime seda väga hästi. Sisekliima on naiskonnal väga hea. Pähe tuleb tahest-tahtmata mõte, et kuidas me mängiksime siis, kui ka meie oleksime profid ja tegeleksime ainult jalgpalliga. Väga ilus turniir.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments