Nädala lõpupoole muutub ilm muutlikumaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kevadine 269

Kevadine. Foto: Urmas Lauri

Ilmateenistuse andmeil muutub ilm nädala lõpupoole muutlikumaks.

Kolmapäeval (3. mail) ja neljapäeval (4. mail) ulatub üle Eesti kõrgrõhuala idaserv. Püsib sajuta nõrga põhjakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur langeb öösel -2..+3 kraadini, päeval tõuseb 8..13°C-ni, meretuulega rannikul vaid kuni 6°C.

Reedel (5. mail) kõrgrõhuhari eemaldub lõunasse ja loode poolt läheneb madalrõhulohk, kuid ilm on veel sajuta. Öö on vaikne, päeval tugevneb edela- ja läänetuul 5-11, Soome lahe ääres puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2..+2, päeval 10..15, rannikul kohati 7°C.

Laupäeval (6. mail) liigub üle Eest madalrõhulohk ja pärastlõunal sajab mitmel pool vihma. Puhub nõrk põhjakaare tuul. Õhutemperatuur on öösel +1..+5, päeval 8..14, Edela-Eestis kuni 16°C.

Pühapäeval (7. mail) tugevneb korraks loode poolt kõrgrõhuhari ja vihmapilved eemalduvad öösel Lätti ning päev tuleb sajuta. Öösel puhub mõõdukas põhjatuul, päeval on tuul nõrk. Õhutemperatuur langeb öösel -2..+4, päeval tõuseb 4..9°C.

Esmaspäeval (8. mail) suureneb Loode-Venemaa madalrõhuala edelaserva mõju. Öö on veel sajuta, päeval sajab mitmel pool vihma, Kirde-Eestis ka lörtsi. Tuul pöördub loodesse ja läände ning on mõõdukas või nõrk. Õhutemperatuur on öösel -3..+1, päeval 5..10°C.

Teisipäeval (9. mail) liigub madalrõhulohk üle Eesti lõunasse. Sajab vihma, Ida-Eestis ka lörtsi. Põhjatuul on mõõdukas. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval 3..8°C.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments