0

Haapsalu algkool sai jalgpalli osavusfestivalil 11. koha

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

HLA_Osavusfestivalil

Haapsalu linna algkool osavusfestivalil Eesti jalgpallikoondise maskotiga. Foto erakogu

Eile peeti Tallinnas jalgpalliliidu sisehallis osavusfestivali "Värav" finaalvõistlused, millest võtsid osa ka Lihula gümnaasiumi ja Haapsalu linna algkooli võistkonnad.

Osavusfestival on võistlus, kus kuueliikmelised 4.-5. klassi võistkonnad peavad aja peale läbima kolm jalgpallialast teatevõistlust.

Finaalietapile pääseb igast maakonnast kaks paremat. Sellel aastal võttis üle vabariigi festivalist osa üle 70 kooli umbes 1000 lapsega. Haapsalu linna algkool osales finaaletapil esimest korda, Lihula aga on osalenud kõigil seitsmel finaaletapil. Kahel aastal on Lihula lastel õnnestunud finaaletapp ka võita.

Tänavu tegid meie koolidest parema etteaste Haapsalu lapsed. Kõigil kolmel teatevõistlusel, nii pallivedamise, täpsuslöökide kui ka kombineeritud võistlusel "Turbo" näitasid Haapsalu lapsed häid tulemusi. Eriti osavad olid nad täpsuslöökides, kus olid lausa teised. 

Kokku andis see kõik tubli 11. koha.

Võistkonnas olid Mette Mirja Moumets, Riin-Rosanna Uusen, Trevor Uustalu, Arti Viispert, Sander Soome, Jan-Erik Niit, Sten Veski, Rico Kalda. Võistkonda juhendas Triin Vellemäe.

Lihula sai kokku 20. koha. Ka neil õnnestusid kõige paremini täpsuslöögid. Lihula eest võistlesid Kristel Oosim, Anna Maria Laev, Herman Reinmaa, Karl Murumets, Ralf Pindis, Mihkel Sibul. Lihula treener on Jaanus Getreu.

Toredasse jalgpallipäeva mahtus palju muutki huvitavat. Kohtuti Eesti koondise mängijate Dmitri Kruglovi ja Aleksandr Dmitrijeviga. Laste sooritustele elas kaasa Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim. Fantastilisi trikke näitas trikipallur Eno Lints. Lapsed said sõbraks Eesti koondise maskoti Siiliga.

Osavusfestivalil juba seitsmeaastane ajalugu. Aastatel 2011-2014 toimus võistlus Raplas. Huvi ürituse vastu kasvas iga aastaga ja viimased kolm aastat on maakondades toimunud eelvõistlused.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz