President Kaljulaid kutsus kokku riigikaitse nõukogu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kersti Kaljulaid

President Kersti Kaljulaid tegi täna Süüria-teemalise avalduse, milles õigustab USA öist õhurünnakut Süüria armee õhubaasi vastu ja teatas, et kutsub esmaspäevaks kokku riigikaitse nõukogu.

„Kolme päeva eest Assadi režiimi vastutusel korraldatud keemiarelva rünnak oma rahva vastu on koletu kuritegu, millel pole mingit õigustust. Mitte mingisugust. Senine 2013. aastal sõlmitud rahvusvaheline kokkulepe, millega Süüria loobus keemiarelvadest, on olnud vaid tühi jutt,” ütles Kersti Kaljulaid.

„Tänaöine USA vastulöök Süüria armee õhubaasi vastu on keemiarünnaku otsene tagajärg. Läänemaailm ei saanud jääda ükskõikseks, sest keemiarelva kasutamine on karjuvas vastuolus kõigega, mille eest seisame. See on ka vastuolus rahvusvaheliste kokkulepete ja ÜRO Julgeolekunõukogu otsustega. Süüria kriis vajab rahumeelset lahendust, kuid selleks on tarvis rahvusvahelise üldsuse senisest jõulisemat sekkumist, sest senine kurss ei ole toonud edu. Sõjakurjategijad tuleb võtta vastutusele.”

„Me vahetame infot nii USA kui teiste meie liitlastega ja jälgime pingsalt, kas ja kuidas olukord Süürias edasi areneb. Me seisame üheskoos selle eest, et sellised rünnakud ei saaks korduda. Me seisame turvalisuse eest. Kutsusin esmaspäevaks kokku riigikaitse nõukogu, et vahetada infot ja arutada sündmuste arenguid Süürias.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eesti+Vabaks
7 aastat tagasi

Naljakas aga mis teha…

Volli͈,+saarlane
7 aastat tagasi

Nõukogu koosseisu kuuluvad Riigikogu esimees, peaminister, Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, Riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister, majandus- ja taristuminister ning kaitseväe juhataja.

Oma kuus liitrit kohvi tuleb ikka ära.

Asja konks on selles, et Presidendil on oma riigikaitse nõukogu, Vabariigi Valitsusel on oma julgeolekukomisjon, Riigikogul on oma riigikaitsekomisjon ja isegi iga külapoe taga on oma …

juss
7 aastat tagasi

No vot! Sina minegi poe taha!

.
7 aastat tagasi

Väga õige aeg, arvestades Rootsis toimunut !

Pook
7 aastat tagasi

Hiirenägu kuulutab nüüd äkki venemaale sõja ja kuulutab välja üldmobilisatsiooni.
Igatahes mina lasen hiirenäole kärtsu haisvat peeru näkku.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Pook

Ja see on ka kõik, mida sinusugune jobu suudab! Kui sedagi!

Väints
7 aastat tagasi

Kutsus nõukogu kokku…Kellele sõda kuulutama hakkame? Venemaale? Süüriale? Tark oleks praegult kuss ja las suured õiendavad oma asjad ise ära. Meie kirbud aga juba pikkade keeltega lakuvad…..

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Väints

Kurb, kui inimesed loetust aru ei saa!

iraani/ki
7 aastat tagasi

mindi ka pommitama ettekäändel, et neil on tuumarelv ja tagajärjed on teada ning ka see, et info oli bluf

seni
7 aastat tagasi

pole usaldusväärseid andmeid, et seda tegi Süüria lennuvägi

yep
7 aastat tagasi
Reply to  seni

on ka võimalus, et seda tegi Vene lennuvägi